Настав час врегулювати конфлікт між ромами та громадськими активістами!

28 листопада 2018, 09:58
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
75
Настав час врегулювати конфлікт між ромами та громадськими активістами!

Необхідно провести не однин круглий стіл та конференцію, а головне – бажання з обох сторін жити у мирі та злагоді, об’єднавши усі сили на боротьбу із країною-агресором Росією!

Ледь не щодня бачимо новини та пости у «Фейсбуці» про те, що група ромів намагається викрасти гаманець чи мобільний телефон у перехожих, хоча часто це виявляється неправдою. Пояснення просте - автори матеріалів у своїй уяві домальовують картину, оскільки на підсвідомому рівні вважажають, що особа, яка за зовнішніми ознаками схожа на рома, повинна бути злодієм. Все це - нав’ язування стереотипів.

Особливо активні мешканці м. Львова вирішили боротися з уявними ворогами та стали «добрими Робін Гудами». Таким чином, розпочала свою діяльність спільнота «Л.О.В.Ц.І.», учасники якої не вирішують конфлікти, а навпаки нагнітають ситуацію та радять застосовувати погрози, фізичну розправу до представників ромської національної меншини. Та чи є це правильним підходом? Чи можна всіх представників ромської національної меншини асоціювати лише з негативом? Звичайно, що ні, адже у кожному народі, кожній групі та, навіть, кожному будинку є люди, які не завжди діють у відповідності до загальноприйнятих норм. Та ніхто не має права засуджувати, доки не розбереться у проблемі та не спробує допомогти вирішити конфлікт.

Мало хто знає, що дівчатка-роми виходять заміж у 12-15 років, що  створює перепони для їх подальшої освіти та соціалізації. Проте, освітню проблему можна вирішити створивши організаційний комітет за участі представників парламенту, влади, громадських організацій та представників ромської спільноти, метою діяльності якого стане вирішення питань стосовно паспортизації ромського населення та надання  пропозицій у сфері освіти. Одним із варіантів допомоги може стати рішення, щоб як мінімум одна дитина з багатодітної ромської родини мала квоту для безкоштовного навчання у вищих навчальних закладах поза конкурсом. Таким чином, діти, які отримають освіту та влаштуються на роботу зможуть своїм прикладом мотивувати своїх близьких навчатися.

А що стосується протиправної діяльності окремих представників ромської національної меншини, то всі питання щодо підозр вказаних осіб у протиправних діях необхідно вирішувати в межах законодавства України.

Звичайно, щоб все вищезазначене реалізувати необхідно провести не однин круглий стіл та конференцію, а головне – бажання з обох сторін жити у мирі та злагоді, обєднавши усі сили на боротьбу із країною-агресором Росією!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Львов,цыгане,национальные меньшинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.