Чому Україна не може як Франція?

03 грудня 2018, 22:03
Власник сторінки
Студент
0
155
Чому Україна не може як Франція?

Протестна культура в Україні залишались незмінною з часів СРСР.

Для початку забудемо про тему протесту та тих, хто в ньому бере участь. Право на протест для європейця святе. Це є контролюючою функцію суспільства щодо влади. В Європі немає принизливої ​​процедури узгодження, як у нас.  Тут поліція ніколи не буде перевіряти людей на рамках, узгоджувати плакати, оглядати і говорити, де можна мітингувати, а де не можна. Мені складно уявити, щоб який-небудь Макрон або якась Меркель сказали: «Ми вам не узгоджуємо багатотисячний мітинг, сидите вдома!» Звичайно, повідомлення існують, але це лише стандартна  формальність. Наприклад, ще за два дні до вчорашніх погромів не було відомо точне місце!

І повідомлення потрібно не для згоди на мітинг, а щоб поліція могла перекрити рух і забезпечила безпеку учасників протесту.

Але ми з вами дивимося на ці страшні кадри і думаємо: «Який жах, добре що у нас такого немає!» З одного боку, я теж із сумом дивлюся як громлять Париж. Не хотів би я, щоб хтось громив Львів... З іншого боку, я живу в Україні. І я бачу, як влада начхала на  людей, я кожен день, як і ви, стикаюся з беззаконням і безпорадністю. Як Верховна Рада можуть приймає будь-який зручний владі закон, і ніхто слова не посміє сказати. Сьогодні в Україні немає ніякої можливості протистояти беззаконню зверху. У нас забрали правоохорону систему та суди.

Ціну на газ підняли на 23%, на інші послуги на 16%. В мене закрадається логічне питання чому ніхто навіть не пікнув під Кабміном чи ВР ?   

А тому, що наше суспілсьство стало імпотентним до соціальної політики держави, люди зрозуміли що за них усе вже вирішено в кулуарах Верховної Ради. Допоки ми не почнемо як французи та німці показувати своє фе владі дотоді ми і далі будемо виживати а не жити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Франция,протесты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.