Загадкове розпорядження Клімкіна: стали відомими подробиці

30 січня 2019, 10:20
Власник сторінки
0
81

У низці видань з'явилась інформація про те, що Міністр закордонних справ видав розпорядження окремим чиновникам міністерства про припинення контактів з генеральним консульством Німеччини у Ліоні.

У низці видань з'явилась інформація про те, що Міністр закордонних справ видав розпорядження окремим чиновникам міністерства про припинення контактів з генеральним консульством Німеччини у Ліоні. Самі по собі такі контакти корисні для євроінтеграції України, через те їх припинення викликає тривогу в рядах українців.

https://blogs.korrespondent.net/blog/kyiv/4058937/

Ми попробували проаналізувати ситуацію і з'ясувати таємне підґрунтя цього вельми несподіваного розпорядження.

Отже, Павло Клімкін 23 січня підписує наступний документ.

З нього виходить, що послам у Німеччині та Франції, а також директору Департаменту стратегічних комунікацій слід припинити будь-які контакти з генеральним консулом Німеччини у Франції Максом Джозефом Малдакером. Про цю людину та її погляди у мережі дуже мало відомостей, проте сам факт контактів з українським МЗС, причому на рівні послів і чільного департаменту говорить багато про що. Можна припустити, що Малдакер виконував певну роль у просуванні українських інтересів у Європі, до речи, ці контакти широко не афішувалися, що само по собі дивно, адже таку інформацію український уряд вважає за краще публікувати, навіть іноді значно прикрашаючи. Що стосується особи генерального консула Німеччини в Ліоні, то пошук в іноземних джерелах видає надто цікаву інформацію. Виявилося, Малдакер високопоставлений агент ЦРУ, про що повідомив діючий працівник спецслужби Ален Мур (ім'я та прізвище, напевно, вимишлені).

"Я робив спроби розповісти дану історію, починаючи з 2016 року, у даний момент наближається моє звільнення з військової служби, і ніхто так і не вислухав мене. Це моя остання спроба. Не має значення, що відбувається - моє сумління чисте.

Я працюю у розвідувальній спілці США і володію інформацією щодо громадянина Німеччини, який протягом більше 20 років успішно працює на ЦРУ. Максиміліан Джозеф Малдакер є високопоставленим чиновником у Міністерстві закордонних справ Німеччини. Він є зрадником для Німеччини, а також для кожного американця, який вважає, що відносини з нашим найближчим союзником повинні ґрунтуватися на довірі та взаємних інтересах.

Уперше ЦРУ почало приділяти увагу Малдакеру наприкінці "Холодної війни", коли він був на посаді заступника посла в посольстві Німеччини в Бангладеш. Він був офіційно завербований ЦРУ як постійне джерело в середині 90-х. Він підписав грошовий контракт і усвідомлював, що робить. Починаючи з цього моменту, його куратором був офіцер ЦРУ по імені Реймонд Кан Мітчелл, який діяв у Європі під неофіційним прикриттям спеціаліста з підбору персоналу компанії "Петрон".

У 2000-х в ЦРУ Малдакеру надали новий псевдонім. Він працював у посольстві Німеччини в Лондоні, був представником Німеччини у Євросоюзі в Брюсселі та працював в штаб-квартирі Міністерства закордонних справ Німеччини. Нині він є генеральним консулом у Франції, де він намагається вплинути на політику усіх наших трьох країн в інтересах Дональда Трампа. Він хвалиться нашим офіцерам своїми зв'язками з канцлером.

Протягом всієї своєї кар'єри він свідомо та постійно завдає непоправної шкоди національній безпеці Німеччини, країни, яку я полюбив, як свою.

Хай він пізнає всю міць системи, яку він прагнув підірвати.

Ця інформація також була опублікована й на інших сайтах:

medium.com https://medium.com/@berndfassbinder/achtung-cia-6a688f0b6868

cyberguerrilla.org https://www.cyberguerrilla.org/blog/anonymous-i-need-your-help-to-expose-a-cia-agent-in-germany/

Втім, ніяких офіційних коментарів поки не з'явилося.

Ймовірніше, щодо німецького генконсула в Ліоні почалося розслідування з приводу його праці на спецслужбу іноземної держави, що й підштовхнуло Клімкіна до такого жорсткого, але все ж логічного рішення припинити будь-які контакти з підозрюваним. Для України бути залученою до шпигунського скандалу напередодні президентських виборів абсолютно не потрібно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: МЗС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.