«Не хвилюйтесь! За вами спостерігають»

11 лютого 2019, 18:51
Власник сторінки
0
100

Міністерство внутрішніх справ претендує на особливу роль у виборчій кампанії. Українців намагаються привчити до того, що правоохоронні органи стають учасниками виборчого процесу.


Радник глави МВС Іван Стойко розповідав на брифінгу про те, що від початку виборчого процесу поліція зареєструвала 1041 повідомлення, пов’язане з виборчим процесом, з них - 730 стосуються незаконної агітації, 66 - підкупу виборців. Всього за цими фактами розпочато 38 кримінальних проваджень. Не мовчав цього дня і глава МВС Арсен Аваков, який презентував відеозвернення до громадян України з приводу майбутніх президентських виборів, закликавши українців «не продавати свій голос на виборах, не брати участі в підкупі і брехні!».

         Уся ця публічна, і не лише, правоохоронна активність лише підтвердила тенденцію, яка намітилась останніми днями, і, власне, закріпила за правоохоронцями статус головних дійових осіб президентської виборчої кампанії. Принаймні, за кількістю згадувань упродовж останнього тижня, працівники цього відомства точно тримають першість з-поміж кандидатів. А за рівнем впливу на процес, думаю, переважають і кандидатів в президенти, і навіть ЦВК. І ось це якраз дуже серйозний привід для хвилювань. Настільки серйозний, що дехто у зв'язку з діями Авакова та його підлеглих почав говорити про «альтернативну вертикаль влади», його самого порівнювати з «віце-президентом», «впливовішим за Гройсмана та Луценка»

         Нас усіх не так давно лякали воєнним станом та його наслідками для виборів. А що ви скажете з приводу «поліцейського стану»? І це при тому, що доцільність його не треба обговорювати на РНБО та затверджувати парламентом і президентським указом. Достатньо лише вказівки одного міністра. І це при тому, що, нагадаю, армії довіряє кожен другий українець, тобто 50 відсотків, а поліції - майже вдвічі менше.

         А після суботніх подій в столичному Подільському управлінні поліції, коли активістів били і клали на асфальт зі словами «Лягай, Бандера», довіри точно стало ще менше. У щирість вибачень та флешмобу, запущеного МВС, мало-хто повірив. Тим більше, що вибачення генералів, дехто з поліцейських розцінив, як зраду, про що й написав у соціальних мережах. Така ось, емоційно загрозлива картина вимальовується в лавах силовиків.

         І це ще один привід для хвилювань.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ЦВК,політика,поліція,Арсен Аваков,Міністр МВС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.