Російське втручання у вибори в Україні. Чи існує загроза?

07 березня 2019, 11:55
Власник сторінки
chernyavskaya.alena.ukr@gmail.com
0
108
Російське втручання у вибори в Україні. Чи існує загроза?

«Війна без меж», яка ведеться проти України. В США обговорили можливе втручання у вибори України.

28 лютого у Вашингтоні відбулась міжнародна конференція - Десятий форум «Україно-американський безпековий діалог», захід зібрав провідних політиків, дипломатів, урядовців, представників оборонної сфери та експертів з питань оборони з України, Америки та Європи.

Конференція була призначена питанню дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ напередодні президентських виборів. Активно обговорювали питання, чому безпека України має значення як для сусідніх країн, так і для Світу в цілому. Як зауважили представники Українського Конгресового Комітету Америки (УККА) учасники обговорень розглянули п’ять вимірів російської агресії: військові наземні операції; операції в морському і повітряному просторах; підривні зусилля в політичному вимірі; зусилля, спрямовані на підрив економіки; інформаційна війна.

«Кремль і надалі продовжує підготовку підґрунтя для реалізації силового тиску на виборчий процес в Україні шляхом нарощування своєї військової присутності в прикордонних з ОРДЛО районах та безпрецедентної мілітаризації Криму», – розповів член Ради засновників Української стратегічної ініціативи («УСІ») А. Левус.

Також було наголошено на тому, що РФ просуває ряд тем в українському інформаційному просторі, які здатні підірвати політичну стабільність та керованість в країні, спровокувати хаос і послабити можливість України до опору російській агресії:

«Відбувається нав’язування ідеї можливої фальсифікації виборів шляхом вкидання інформації про підготовку підкупу виборців, формування передвиборчих сіток тощо. Це є особливо небезпечно, оскільки може призвести до делегітимізації обраного глави держави, що, очевидно, вигідно Росії. Цей порядок денний почали активно нав’язувати опозиційні до П.Порошенка кандидати – Тимошенко, Гриценко, меншою мірою проросійські Бойко чи Вілкул. Помітна актуалізація проросійськими політиками та ЗМІ необхідності мирного завершення конфлікту на Донбасі в російському політичному форматі – федералізація і автономізація Донбасу, винесення за рамки питання Криму. Ключовою фігурою, яка де факто, модерує ці процеси в Україні є Віктор Медведчук. Саме він озвучує всі ключові російські меседжі. Крім того під його контролем перебувають ряд ЗМІ – зокрема телеканали «Інтер», «112», «NewsOne», – відзначив член Ради засновників «УСІ» С. Висоцький.

З усього цього випливає:

  1. Питання України на сьогоднішній день є нагальним у всьому Світі;

  2. Будь-які негативні інформаційні впливи, провокації та інші впливи від країни агресора можна подолати, якщо сконсолідуватись, бути обізнаними, уважними та пильними, а головне оперативними. Тверезий погляд і критичне мислення дозволить відстояти державний суверенітет, територіальну ціліcність, провести чесні вибори та обрати гідного лідера країни!

Я чітко вірю в те, що Україна буде незалежною та вільною! А органи державної та місцевої влади, правоохоронці і громадяни спільними зусиллями дадуть гідний супротив російському втручанню!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Выборы Президента Украины 2019 новости,США,Евросоюз,Поддержка,фальсификация выборов,подкуп избирателей,влияние,информационная война,Фарс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.