Інститут репутації для політика

08 травня 2019, 17:39
Власник сторінки
0
125
Інститут репутації для політика

Чому ми обираємо 28 років одних і тих самих.

Інститут репутації

Друзі, недавно після ефіру. на якому прозвучали слова, що наш народ голосує за все, що голосніше звучить, я сильно призадумався, наскільки це є правдою, і чи дійсно наш народ є настільки затурканий, що без сумніву проголосує за безпринципного політичного гівнюка.

І тут я за б розділив наше суспільство (не лякайтесь, не в стилі П. Манафорта) на відсоткові частини.

1)    80%- люди які є інертними в цілісному розумінні, але їх частково цікавлять політичні забави (сюди можна віднести ще багато під категорій)

2)    15% - люди які активно цікавляться політичною сферою, які включаються ситуативно до політичних акцій, але не готові брати на себе повну відповідальність.

3)    4% -  це всі хто безпосередньо відноситься до політичної сфери життя і є активними її учасниками.

4)    1% - не цікавить політика апріорі.

Так, давайте розберемось, ну з 2,3,4, пунктом більш менш все зрозуміло, проте, що ж робити з 80%, чи є ми на стільки унікальні в світі, що нас не цікавить суспільний договір, який ми підписуємо, і самі ж ігноруємо. Далеко ні, згадуючи відомий принцип Паретто, або закон, правило 80—20 і принцип малої кількості причин)   емпіричне правило, яке стверджує, що для багатьох явищ 80 відсотків наслідків спричинені 20 відсотками причин. Ця ідея знайшла застосування у багатьох галузях. Наприклад, 20 % злочинців скоюють 80 % злочинів, 20 % відсотків водіїв створюють 80 % аварій, 20 % покупців дають 80 % прибутків, можна сказати, що норма керуючої меншості існувала завжди, це корелюється багатьма факторами, такими як генетичний склад, соціальне оточення, економічний вплив, їхні комбінації, та багато іншими. Звичайно цифровий баланс може змінюватись, але загальні риси залишаться такими ж. 

До суті, що ж впливає на вибір цих 80% і чому за досвідом 28 років, ми так і не отримали цього ідеального складу парламенту. Ну почнімо з історичних подій, 300 років панування Російської, Австро Угорської імперій, Польської держави та ін., - не пройшли дарма, але найбільший вплив, нажаль зробила Російська. 

70 років комуністичного тоталітарного управління, винищення інтелігенції(шляхом вивезення в конц табори, статистика показує бальше 10 млн. українців, та просто катуванням і розстрілами) деструкція українського високого геному (тут йдеться не про титульну націю, та шовінізм, а лише про генетику) і заміщення його більш низьким, Голодомор, друга світова війна, масові репресії, сотні років переписування історії, та багато інших факторів і привели нас до того стану, який ми маємо.

 На щастя український народ вистояв, але перед нами стала інша проблема, українські проточиновники, з парт квитками, які звичайно не планували будувати українську державу, а олігархічну клептократію, яку і було створено завдяки президентові Кучмі. Далі втрачені можливості Ющенка, з започаткуванням нової ери казнокрадства, раніше крали обрані, тепер всі хто хоче, але щоб свої, яка і триває до тепер. Донецькі під проводом Москви, звичайно не думали про українську культуру, яка була їм чужа, а в стилі Кучми будували, вибачте за оксюмарон, монооліхархічну державу, що було багатьом не вигідно, та за підтримки Революції гідності розвалилась. От підійшли ми до Порошенка, який нарешті зробив крок до відновлення самоідентичності українця, і багато чого йому вдалось, але все це перекреслили: повальна корупція,  економічна стагнація і наслідок - зубожіння народу. 

Тепер до суті, чого ж ці 80% голосують за людей, які прикриваючись великим патріотизмом, вірою та пустими обіцянками, є лише політиканами, які готові матір продати за лишню тисячу доларів. А причина у всьому все вище перераховане, історія не знає жалю, так ми впустили час і покоління, які починаючи з 1991 р. хто виїхав, хто не зміг отримати хорошу освіту, хто не зміг себе реалізувати, через тиск системи, хто помер, від поганої екології, все це і є причиною. Повне нерозуміння того, що відбувається в країні громадянами, на руку політиканам, які зі слізьми на очах просять за них проголосувати, щоб продовжити місію збагачення своїх родин.

 Повна безнадія громадян, змушує їх помилятись.

Але і є хороші новини, це феномен Зеленського, це і є якраз те нове що чекали українці, так можливо не такий освідчений, як нам потрібно, так можливо і не професійний політик, але це все і є причиною минулих дій про, що написано вище, але він і є те нове що люди чекали, альтернатива, з медійним лицем, яка не є системним політиком, це причини чому він став президентом.

Тепер про депутатів, нажаль в нас дійсно відсутній інститут репутації, в нас можна збити пяним, на смерть бабцю, посадити водія за кермо, (в стилі "відмотаєш пару років e в'язниці і вийдеш по амністії, а сім'я зате буде забезпечена")  і сказати, що він був вдома і потім обратись по округу, як законопослушний громадянин, або накрасти мільйони, проголосувати двома руками за диктаторські закони 16 січня, а потім за бюджетні гроші відкрити пару стадіонів по селах, з сільськими головами, які сидять в нього на зарплаті, підкупити виборців і отримати більшість голосів на окрузі, або допомогти обікрасти державу на мільярди, домовитись зі владою, а потім балотуватись в президенти. Нонсенс - так, але це все реальні випадки, які і є тим лакмусовим папірцем, що показує в якому становищі знаходиться країна, якраз через те, що до влади приходять такі люди руками 80%. Нагадаю, що в цивілізованому світі, за найменшу дисциплінарну провину, політики найвищого рангу подають у відставку, тому що не виправдали довіру, яку їм виділив народ. Наприклад, губернатор Токіо пішов у відставку через те, що поїхав а дачу на службовому авто.

А скільки таких прикладів в Україні? Репутація для більшості ніщо, вона знищена корупцією!

Голосувати за міліонерів чиновників, які перебували вже у всіх можливих партіях без власного бізнесу, це бути ідіотом, запамятайте це!

Хочете кращого, проголосуйте за молоде освідчене покоління, яке не заангажоване рамками РадСоюзу, яке мислить по-іншому, в якого не має цих зашкарублих кордонів, і які знають як будувати країну краще ніж всі ці депутати разом взяті. Так досвід потрібний, але він прийде з часом, а ставати в шосте поспіль на одні і ті ж граблі, можуть тільки останні дурні.

Тому я вірю в наш народ, він розумний, і зробить правильний вибір!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,депутаты,корупція,політика,Нові лідери,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.