"Ноу-нейм ЗЕ" Березін - навіщо йому вибори?

01 липня 2019, 18:11
Власник сторінки
журналіст, активіст
0
177

Чи всі "Зе кандидати" хочуть бути "Зе депутатами"?

Феномен президента Зеленського продовжується. Переглянучи списки найбільш рейтингової, на сьогодні, партії Слуга народу ненароком задаєшся питанням ”Хто ці всі люди..”. Аналогічна ситуація виникає при ознайомленні з кандидатами-мажоритарниками. У випадку ж коли впізнаєш в списку кандидатів знайоме обличчя – часто дивуєшся. От приміром дивишся, за коротким описом місця роботи і досвіду кандидат – хороша та успішна людина, а за словами тих хто з ним стикався – шахрай, бандит і злодюга.

Так було завжди. Конюктура невблаганна – пристосуванство та кар’єризм існували ще з Радянського Союзу, зараз же ця ситуація стала смішною та сумною одночасно. Люди змінюють політичні партії, залежно від їхньої популярності та позиції влади.

Кількість кандидатів на ”округах” сягає двох десятків. Наївно було б думати, що всі вони однаково і щиро вірять в свою перемогу та мають зайві гроші на сплату грошової застави. Тоді навіщо їм вибори?

Приміром начальник КП ”Муніципальна варта” Кременчука, та одночасно кандидат від партії Слуга народу по 151 округу Максим Березін. Відома в Кременчуку особистість - невблаганно балотується в протилежній частині Полтавщини.

Це вже друга спроба його балотування до Верховної ради  України. Вперше, він намагався це зробити в 2016 році, на Проміжних виборах. Тоді він був висуванцем Європейської партії України Миколи Катеринчука. Його програма, як депутата-мажоритарника носила декларативний характер, адже більшість обіцянок було б нереально втілити в життя, без кооперації з іншими політичними силами, деякі з них і так впроваджувалися в життя парламентом та урядом, а те, що напряму стосувалося виборців регіону – вільне й заможне українське село, мало декларативний та розпливчатий характер. Тоді він зайняв 14 місце серед усіх кандидатів з більш ніж скромним результатом – менше 1% підтримки.

Тепер же, він балотується від ”Слуги народу” – партії чинного Президента, що має статистично – надпотужну підтримку громадян. Фактично, будь-хто, хто виступатиме під брендом Слуги автоматично матиме значну підтримку, будь-то навіть біглий Янукович..

Чи мав Березін хоч якесь відношення до Зеленського та компанії до виборів? Аж ніяк. Чи відповідає він декларованим головою Партії Разумковим принципам набору людей до політичної сили? [] Аж ніяк. Адже, очільник Муніципальної варти Кременчука є людиною системи, яку зібралися змінювати та вже мав невеликий політичний бекграунд. Ситуація нагадує часи занепаду Київської Русі – коли князі отримували ханський ярлик Золотої Орди на ”князівство” та збір податі, входячи в список ”Слуги народу” – список лояльних.

Але чи хоче Березін дійсно ставати депутатом? Його кампанія нагадує кампанію 2016 року – балотування є, а дій немає. В Кременчуці його прийнято вважати людиною з команди мера Віталія Малецького. Власне його кар’єрний розвиток – призначення директором КП ”Муніципальна варта”, відбувся завдяки просуванню мера Кременчука Малецького.

Якби міський голова Кременчука хотів би зробити з Березіна депутата – логічнішим було б балотування в рідному Кременчуці. Тоді б тандем мера та депутата-мажоритарника дозволив би повністю контролювати цю промислову столицю Полтавщини. Але цього не відбувається. Чому? Тому що, як і на виборах 2016 року Березіну не потрібен мандат – йому потрібен піар, через голосування, що збільшив би його ”вартість” серед політичних еліт регіону. Рейтинг Слуги народу якнайкраще підходить для цього.

Балотування в 2016 році принесло Березіну посаду директора комунального підприємства та впливових друзів. Що принесе балотування 2019 – невідомо. Але з впевненістю можна сказати, що цей ”Зе кандидат”, не хоче стати ”Зе депутатом”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Полтава,Кременчуг,Парламентские выборы,Владимир Зеленский,вибори,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.