ЗВЕРНЕННЯ штабу кандидата в народні депутати України ГРИГОРІЯ КАЛЕТНІКА

19 липня 2019, 14:43
Власник сторінки
0
24

Штаб кандидата в народні депутати України Григорія Калетніка висловлює своє обурення щодо ситуації із підкупом виборців, яка склалась на 18 виборчому окрузі.

Штаб кандидата в народні депутати України Григорія Калетніка висловлює своє обурення щодо ситуації із підкупом виборців, яка склалась на 18 виборчому окрузі.

       З самого початку цієї виборчої кампанії кандидати в народні депутати Мейдич О.Л.  і Демчак Р.Є. застосовують притаманні їм схеми і мережі масового скуповування голосів виборців округу, що є порушенням виборчого законодавства і ст. 160 Кримінального кодексу України, фальсифікацією виборчого процесу, отримання недостовірних результатів виборів.        

       Неодноразово волонтери штабу і мешканці Оратівського, Погребищенського, Немирівського, Липовецього та Іллінецького районів  фіксували  факти підкупу, надавали фотоматеріали, відеозаписи, звертались у правоохоронні органи з беззаперечними доказами фактів злочинних дій Мейдича О.Л. і Демчака Р.Є. Адже вже встановлено і неодноразово повідомлялось в ЗМІ щодо благодійності Мейдича О.Л. з окорочками, які мають невідоме походження та загрожують здоров’ю людей. Під завершення кампанії в хід пішли великі кошти і сітки купівлі голосів. Не відстає від нього і кандидат в народні депутати Демчак Р.Є., від імені якого розповсюджуються  окуляри без рецепту та працює сформована ним мережа по скупці голосів виборців. Проте, на сьогодні жодних справ проти цих осіб не відкрито. Зрозуміло, що для проведення таких масштабних акцій чи то за плату, чи то шляхом погроз і залякувань в цих махінаціях задіяні інші громадяни.

         Як нам стало відомо, 18.07.2019 року було затримано та порушено кримінальну справу за ознаками кримінального злочину в змісті статті 160 ККУ проти жительки села Нападівки Липовецького району Баранюк Валентини Петрівни, яку шляхом шантажу і погроз О.Л. Мейдич, відомий своїм кримінальним минулим як «Монгол», змусив проводити підкуп виборців за 200 гривен за голос в обмін на отримання копій їх паспортів та ідентифікаційних кодів. Покарання за цей злочини є суворим  і передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Але ж ми добре розуміємо, що знову кримінальну відповідальність буде нести лише рядова людина.

      Тому звертаємось правоохоронних органів  дати правову та суспільну оцінку злочинним діям кандидатів у народні депутати Мейдича О.Л. і Демчака Р.Є., які організують і фінансують діяльність угруповань по скупці, і не допустити  розправи над тими нашими громадянами, які стали на цей шлях в результаті залякування або використання їх важкого матеріального становища.

 

Штаб кандидата в народні депутати України

КАЛЕТНІКА ГРИГОРІЯ МИКОЛАЙОВИЧА

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.