Віденський експрес

21 серпня 2019, 19:15
Власник сторінки
0
105
Віденський експрес

Закінчувалося літо. Хто відгуляв канікули та відпустки, хто догулює.

Відгулявши свою відпустку в місто повернулася головна посадова особа – міський голова. Зразу почав «брати бика за роги». Розвів бурхливу діяльність по підготовці міста до зими. А ще й скоро має приїхати Президент України. От і доручив на околицях обласного центру покосити траву обабіч дороги, по якій має пересуватися «Гарант». Хоч бур’яни з амброзією вже впали від аномальної спеки, та дарма, треба ж справити враження!

Створення видимості роботи полягає в тому, що фактично восени мер вирішив готувати господарство до осінньо-зимового періоду. Зазвичай такі роботи проводяться ще попередньою весною. Не стали для Райковича поштовхом до дій і пропозиції профільної депутатської комісії з ЖКХ, які були доведені до градоначальника з метою планового входження в опалювальний сезон 2019 – 2020. Йому це просто не цікаво!

Сам для себе мер обрав  2 завдання – завершити дітища-довгобуди Райковича. Він думає, що це завдяки цим об’єктам переобратися на другий термін. Перший довгобуд - це ЦНАП (центр надання адміністративних послуг). До речі, такої неефективної розтрати коштів платників податків місто ще не знало. Як можна порівняти сьогоднішній успішний, але компактний ЦНАП у приміщенні міськвиконкому з  величезною будівлею колишнього Кібернетичного колежу? Черг  у ЦНАПІ немає  й сьогодні, проте все ж комусь спала на думку ідея під ці задачі пристосувати величезне приміщення, перебудова якого коштуватиме сотні мільйонів гривень. А між тим будівельні роботи в ньому призупинено місць тому… Видно вже неозброєним оком, що хтось вирішив за бюджетні кошти перебудувати привабливе приміщення, а потім змінивши його призначення, приватизувати будівлю. Наприклад, для розміщення величезного центру продажу ковбаси та неякісних делікатесів.

Друге масштабне будівництво – це так звана «Арка». Вона з’єднує Миколаївку з центром міста й Ковалівкою. Дні й ночі не знаходить  собі місця мер, все думає, як би розширити дорогу на цьому маршруті. Уявіть собі, як полегшить собі логістику м’ясокомбінат «Ятрань», на скільки зменшиться вартість доставки ковбаси в різні куточки міста? Раніше доводилося їздити в об’їзд, по Полтавській та через Селище нове, щоб доставити ковбасу до спальних мікрорайонів міста. От так дбає міський голова про городян!

Як то кажуть «Літо красне проспівала, І незчулась», а підприємства ЖКХ не готові до опалювального сезону. Підтримати їх дотацією з міського бюджету теж не вийде. Всі гроші ввалили в об’єкти, які мають не таке важливе значення для громади, проте так подобаються Райковичу.

Не забув наш міський голова попрацювати на перспективу, відібравши у громадян і 3 міську лікарню. З центру міста її перевели на Селище Гірниче. Будемо тепер через «мудрість» мера їздити на Гірниче за медичними послугами. А куди ж подінеться красиве історичне приміщення збудоване архітектором Паученко на Дворцовій? Правильно всі подумали! Це ж майбутній шикарний офіс місцевого ковбасного бізнесу.

А між тим зима, як завжди, підкрадеться несподівано для міської влади. Чиновники не готові відкривати опалювальний сезон, прибирати сніг, посипати тротуари суміщу піску та солі. Все через те, що керманичі міста весь рік думали лише про власне збагачення на відкатах та дерибані.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.