Брудна передвиборча кампанія. Початок.

28 вересня 2020, 12:18
Власник сторінки
0
817

Спочатку суха статистика. Від початку вересня в Україні зареєстрували 1260 заяв і повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого процесу.

Найбільше – у Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Закарпатській областях. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли більше сотні відомостей про кримінальні правопорушення. З них 57 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, а 51 – з виборчим процесом.

Висновок номер один: реформа децентралізації повернула значні кошти в місцеві бюджети, і за цей ласий шматок вже почали боротися основні гравці політичного рингу. Місцеві вибори в Україні більшістю політичних сил визнаються ключовим фактором в їх подальшій роботі. Набагато простіше, за умови збільшеного фінансування, досягнути швидкого наочного результату на місцях – побудувати дитячий садочок, відремонтувати школу, облаштувати парк. І на майбутніх парламентських та президентських виборах конкретна політична сила, крім програми та обіцянок, вже має певне портфоліо позитивних зрушень.

Висновок номер два: виборча кампанія 2020 буде брудною. Кожен виборець повинен пам’ятати, що витрачаючи шалені кошти в підкуп виборців, показушні дитячі майданчики ка концерти на площі райцентру, політик має чіткі розрахунки, скільки він може витягти грошей з місцевого бюджету собі в кишеню. І якщо ця сума буде менша/дорівнюватиме інвестиціям – ніхто не балотуватиметься.

Отримавши гроші за голосування сьогодні, вже завтра Ви заплатите відсутністю медицини, доріг, освітніх закладів та надбавок до пенсії. Тож може досить водити хороводи по одних і тих же граблях?


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: зміни,вибори корупція підкуп,місцеві вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.