Єврокомісар із питань рівності погрожує Польщі санкціями

21 жовтня 2020, 10:52
Власник сторінки
0
19
Єврокомісар із питань рівності погрожує Польщі санкціями

Протистояння традиційної та прогресивної культури в Польщі може закінчитися вельми драматично. Активні спроби Варшави задовольнити інтереси консервативного електорату за допомогою боротьби з ЛГБТ-ідео

Протистояння традиційної та прогресивної культури в Польщі може закінчитися вельми драматично. Активні спроби Варшави задовольнити інтереси консервативного електорату за допомогою боротьби з ЛГБТ-ідеологією спровокували структури ЄС на дуже жорстку реакцію. Останнє попередження з цього приводу полякам зробила Єврокомісар з питань рівності Гелена Даллі в листі міністру юстиції Збігневу Зебро. Поляки вже назвали це послання банальним шантажем та тиском за допомогою санкцій. https://forum.interia.pl/lgbt-sie-cieszy-tematy,dId,3538720,ok,4

Керівництво ЄС опинилося вкрай розчарованим реакцією прем'єра Матеуша Моравецького, який у відповідь на звернення 50 послів та представників міжнародних організацій щодо порушень прав польської ЛГБТ-спільноти заявив, що ніякої дискримінації сексуальних меншин в країні немає. Єврокомісія із питань рівності вважає, що уряд Польщі активно підтримує різні гомофобські ініціативи. Зокрема, схвалені польськими містами резолюції щодо оголошення своїх територій зонами, вільними від ЛГБТ. Тобто, те, що польська влада називає боротьбою за збереження традиційних сімейних цінностей, в ЄС вважають за порушення Хартії Європейського Союзу про основні права.

Ймовірно, стосовно Польщі продовжуватиметься практика ЄС щодо обмеження фінансової допомоги. Минулого разу 6 польських міст, що прийняли Анти-ЛГБТ резолюцію, позбулися фінансування у рамках програм європейських міст-побратимів. Тепер вже йдеться явно про більш суворі санкції, як економічні, так і політичні. Збігневу Зебро, Анджею Дуді та Матеушу Моравецькому прийдеться дуже серйозно задуматися, чи продовжувати завзято відстоювати традиційні сімейні цінності чи все-таки піти на болісні для консервативної частини польської спільноти поступки. Адже президентські вибори пройшли для Анджея Дуди успішно, а ось міжнародний імідж Польщі явно потребує поліпшення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.