Субсідії пригнічують чи рятують українців?

25 січня 2021, 13:31
Власник сторінки
Народный депутат Украины, глава профильного Комитета ВРУ
0
11
Субсідії пригнічують чи рятують українців?

Більше 65% українців вважають себе бідними - невже через субсидії?

Останні кілька днів розгорається «субсидійна епопея».

Спікер ВР Разумков заявив, що українцям можуть компенсувати субсидіями втрати за комуналку за січень. І Парламент звернувся до Уряду з цього приводу. Однак, не все так просто. Адже саме в Уряді вважають субсидію винуватицею всіх бід та нещасть українців.

Днями в.о. міністра ерергетики Юрій Вітренко заявив, що субсидії пригнічують гідність людей та змушують відчувати себе бідними. Тіньова економіка, нерівний розподіл активів, корупція та низький рівень оплати праці - ось що змушує українців відчувати себе бідними, а не субсидія!

А чи знає пан Вітренко, що за офіційними даними, оприлюдненими Держслужбою статистики у 2020 році, 65.3% українців вважають себе бідними - більша половина населення країни! Невже у всьому винна субсидія?

Українці, як і будь-яка нація у світі, заслуговують на нормальні умови життя, а субсидія - як чистина соціального захисту населення, яка спрямована допомагати сплачувати комунальні послуги, і призначається тим, хто дійсно її потребує. І не потрібно вигадувати безглузді теорії, які б закрили прогалини в роботі Кабміну.

Підтримую Дмитра Разумкова, щоб звернутися до Кабміну щодо напрацювання змін, які дозволять компенсувати субсидіями ті втрати, які люди понесли за січень місяць.

Ми як представники Верховної Ради готові працювати для вирішення цього питання через постанови та зміни до держбюджету.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.