З чого починався Ізраїльсько-Палестинський конфлікт і до чого тут продаж землі?

20 травня 2021, 15:28
Власник сторінки
Народний депутат України
0
30

Цього тижня я хотів би поговорити з вами про конфлікт між Ізраїлем та Палестиною. Про той бік, який не висвітлювали у жодних ЗМІ. З чого починався цей конфлікт і до чого тут продаж землі?

Нас всіх шокували відео фактично космічних війн: зіткнення ракет з ракетами в небі над Ізраїлем. Ізраїльсько-Палестинський конфлікт знову загострився. Я хотів би зробити невелику ретроспективу: середина 19 століття, відбувається поступова репатріація євреїв з Європи через єврейські погроми в Російській імперії та в Австро-Угорщині. Ротшильд створює спеціальний фонд, який допомагає переїжджати євреям на "землю обітовану". Після Першої світової війни ця територія - зараз це Ізраїль та Палестина - переходять під протекторат Британії, так званий британський мандат. Британія пише офіційний лист Ротшильду про те, що вона готова сприяти, як держава, переселенню на ці території євреїв. Ротшильд дає гроші на купівлю землі. До 1937 року фактично 7% території Палестини - це була власність євреїв. Після Другої світової війни Великобританії було не до цієї території і взагалі не до якихось заморських територій та протекторату. Економіка Британії лежала в руїнах, людям нема за що було жити, а тут ще проблеми палестинців і євреїв, тому вони вирішували свої проблеми. А питання євреїв та палестинців вони віддали на відкуп ООН, яка у підсумку проголосила про створення незалежної Ізраїльської держави. І тут, звичайно, конфлікт посилився, бо ніяк не могли поділити територію, а результат ви бачите сьогодні по телевізору. 


Я хотів би зосередити вашу увагу на тому, що починалося все з продажу територій. Друзі, ми сьогодні живемо в країні, у якій йде війна. Україні необхідно робити висновки з чужих помилок, а не вчитися на своїх - не можна продавати іноземцям свою землю. Тому що може статися так, що в один прекрасний день хтось може захотіти проголосити свою незалежну державу на нашій території, мотивуючи це тим, що він має право власності на нашу землю. Було б взагалі непогано запитати у власного народу, а чи хоче він продавати землю взагалі. Здавалося б всі передумови для цього є, ось президент відрапортував, що закон про народовладдя вже діє. Ми, звісно, попереджали, що працювати він не буде - там стільки сховано нюансів, які просто не дозволять провести референдум, що це тема для окремої довгої розмови. Але все-таки його проголосували, закон прийнятий. 


Що ми бачимо сьогодні? 


5 травня зібралася в Дніпропетровській області ініціативна група, яка кострубато зробила якісь документи в одному селі, привезла і подала їх до ЦВК. 14 травня ЦВК розглядає питання "про надання Дозволу на збір підписів ініціативною групою для оголошення референдуму". По-перше, цей пакет документів був підготовлений поза законом: там було багато юридичних упущень з великими помилками і неточностями, а також нюанси, які суперечать самому закону. Але все-таки, на жаль, ЦВК прийняло рішення дати саме цим людям можливість йти й збирати підписи. А тепер увага, ініціативна група - це ті люди, які є ініціаторами збору підписів, і тільки вони мають право взяти підписні листи в ЦВК і йти збирати підписи. А тепер на хвилинку, їм дається 90 днів на збір 3 мільйонів підписів. Ми порахували, що кожному з цієї ініціативної групи необхідно щодня збирати по 550 підписів і одночасно вносити дані цих осіб, які поставили свій підпис у підписному листі. 550 підписів, це 550 людей в день, скажіть, це можливо? Звісно, ні. 


Навіщо і хто це зробив?


Звичайно, це зробив Офіс Зеленського, звичайно, це було зроблено під керівництвом Дніпропетровської ОДА. Ми знаємо вже навіть подробиці, як саме це було зроблено. А тепер питання навіщо це було зроблено? Тому що "Батьківщина” допомагала дійсно великій ініціативній групі у 17 тисяч осіб, щоб дати старт цьому процесу і нарешті-таки запитали власний народ, а чи хоче він ринку землі і чи згоден він з тим, щоб продати землю іноземцям... і заодно нагадати про досвід Палестини.

 

Хочу звернути вашу увагу, що не дивлячись на те, що Офіс Зеленського ставить нам палки в колеса, ми все одно підтримуємо українців, які виступають за референдум. Вже у цю суботу, 22 травня, під Києвом збереться 17 тисяч українців. Вони складуть ініціативну групу, що збиратиме підписи за проведення всеукраїнського  референдуму на захист землі, за який виступає 77% громадян.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Палестина,Батьківщина,Юлія Тимошенко,ринок землі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.