Золотий ̶б̶а̶т̶о̶н̶ ̶ мільярд Макогона

02 червня 2021, 19:14
Власник сторінки
член Наблюдательного совета Института энергетических стратегий
0
387
Золотий  ̶б̶а̶т̶о̶н̶ ̶ мільярд Макогона

Цей якийсь треш від «Оператора ГТС». Або фантазії Сергія Макогона, який норовить забрати лаври фінансового генія у свого брата по розуму Тимофія Милованова.

Виявляється на обслуговування ГТС щороку «Оператор ГТС» виділяє 1 млрд. дол! Ну або 27 млрд. грн! Де? Де ці гроші?

Попередник «Оператора ГТС» компанія «Укртрансгаз» освоювала від сили на ремонт, обслуговування і капзатрати – ну не більше 100 млн. дол. щороку. Більше не осилювали. Ні, звичайно, Макогон - брат по розуму Милованова - у свій «мільярд доларів» включив напевно і зарплату, і оплату газу, і амортизацію, і забезпечення під судові позови. Чого лише там він не включив. Усе як пише звіт Оператора ГТС. Але гроші, які конкретно йдуть на ремонт і обслуговування – це точно не 1 млрд. дол.

Тоді постає питання: а для чого Макогон завищує реальну суму коштів? Скоріше за все для того, щоб мати таке-сяке пояснення і обґрунтування тендерів, які активно проводить «Оператор ГТС». Мовляв, ну що ж хочете – у нас тут на цілий мільярд робіт! Ого-го!

Як тут не згадати ближчого, ніж Милованов, товариша Макогона – Федора Закусила, успішного американця з козацьким прізвищем. Він просто не міг бути не успішним. Можна сказати приречений на успіх. Це ж його компанії Liberty Tool International, Vorex LLC, IEC Consulting Ltd стабільно виграють тендери на поставку обладнання. І немає значення, що усі ці компанії дуже схожі на «прокладки». Але ж вони забезпечують «енергетичну незалежність» Оператор ГТС. Знову ж таки дивись фантастичний пункт номер один від Макогона: «у нас робіт на мільярд доларів».

Liberty Tool International, Vorex LLC, IEC Consulting Ltd Федора Закусила стабільно, чесно (не сумніваюсь) і демократично перемагає із 2017 року у тендерах дочірніх компаній «Нафтогазу», «Укртрансгазу», «Оператора ГТС України».

І роботи для Liberty Tool International, Vorex LLC, IEC Consulting Ltd – іще дуже багато. НКРЕКП затвердило план розвитку газотранспортної системи на 2020-2029 роки (постанова №619 від 17.03.2020), яким передбачено інвестиції в інфраструктуру ГТС України в розмірі 38,7 млрд грн (без ПДВ). І то сумнівно, що вони зможуть освоїти ці кошти. Але з допомогою пана Закусила і при підтримці керівника «Оператора ГТС» Макогона цю справу можна провернути і за декілька років.

Якщо перевіряючі органи звернуть увагу на тендерну діяльність «Оператора ГТС», то там вони безсумнівно можуть знайти абсолютну копію «золотого батона» Януковича. Тільки тепер це вже буде «золотий батон» Макогона.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: ГТС,Нафтогаз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.