Закарпаття-наше!

21 лютого 2022, 17:43
Власник сторінки
Favorit005@ukr.net
0
73
Закарпаття-наше!

Закарпаття-наше!

Нещодавно, лідер угорської праворадикальної партії «Рух Наша Батьківщина» Давід Доч оприлюднив заяву з приводу українсько-російських відносин та їх позиції стосовно долі Закарпаття.

Зокрема, у своїй заяві Д.Доч наголосив: «Триваюча майже десятиліття війна і напруженість, а також незацікавленість сторін, які не роблять усе можливе, щоб запобігти ескалації, обов'язково призведе до  вибуху, для якого потрібна лише невелика іскра.

Беручи до уваги переміщення російських військ, повідомлення розвідки, побоюючись можливого військового нападу Росії, 16 лютого український парламент хотів ввести  надзвичайний стан, однак на засідання з’явилися лише двадцять чотири депутати  із майже чотирьохсот. Інші депутати, серед яких також багато із «слуг», втекли за кордон. Все більше країн відкликають своїх дипломатів та громадян додому, а літаки майже не літають над країною – європейські страховики не покривають жодних збитків.

Міністр закордонних справ Угорщини обговорив із канадським колегою можливу евакуацію своїх громадян. Латвія планує створити табори біженців, поляки також готуються. Кажуть, у Міноборони є план евакуації угорців на Закарпатті, хоча деталі плану невідомі.

Позиція «РНБ» полягає в тому, що ми повинні уникати цієї війни, яка проходить далеко, оскільки ми до неї не маємо жодного відношення, ми не можемо навіть допомогти у її вирішенні, ми не можемо бути жертвами чергової програшної війни.

Тому, ми не хочемо бути транзитною зоною для жодної зі сторін, ми не просимо ні військ НАТО, ні нової 40-річної окупації від Росії. Для нас безпека нашої країни та наших братів і сестер, безумовно, на першому місці, тому ми закликаємо уряд Угорщини зробити все можливе, щоб захистити їх! Якщо війна все-таки станеться і внаслідок цього буде втрачена територіальна цілісність України, нинішній уряд Угорщини повинен чітко дати зрозуміти, що ми претендуємо на Закарпаття за результатами легітимного референдуму 1991 року та ігноруємо нелегітимну та несправедливу Тріанонську диктатуру, тому що Закарпаття - наша Батьківщина – але ми не маємо відношення до української війни!».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.