ПОЛІТИКО-ПРАВОВА СПАДЩИНА УКРАЇНИ (XVI ПОЧАТОК XIX СТОРІЧЧЯ). Монографія. – Київ

23 квітня 2018, 12:12
Власник сторінки
Юрист
0
36

Вийшла в світ ґрунтовна наукова праця: Салтовський О.І. , Калиновський В.С., Бубела О.І., Ярошенко М.О. ПОЛІТИКО-ПРАВОВА СПАДЩИНА УКРАЇНИ (XVI ПОЧАТОК XIX СТОРІЧЧЯ). Монографія. – Київ, 2018. – 254С. Наукова розвідка присвячена подіям зародження українського козацтва, як світового феномену. Розглядаються важливі віхи пізнього середньовіччя та нового часу на українських етнічних землях.

У наведеній науковій розвідці досліджуються особливості політико-правової спадщини України, що охоплює період XVI — початку  XIX сторіччя, становлення та розвиток козацького (звичаєвого) права часів національно-визвольної війни українського народу 1648-1657 рр., укладення договорів (розмежування повноважень) між Україною та Московським царством (Російською імперією), правові засади гетьманського управління, ліквідація правових (звичаєвих) норм української автономії – Гетьманщини, поглинання та уніфікація українських земель в складі Російської імперії, введення загальноімперського законодавства на теренах лівобережних, а пізніше правобережних земель.

            Ця праця адресована широкому колу читачів. Зокрема, вона може бути корисною науково-педагогічним працівникам, студентам, політологам, дослідникам права середньовічної України, історикам, філософам та всім хто цікавиться історією та правом України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: Історія України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.