Український освітній продукт на GESS Dubai 2020

04 березня 2020, 13:57
Власник сторінки
Фахівець з питань освіти
0
74
Український освітній продукт на GESS Dubai 2020

Розробки українців високо оцінила міжнародна спільнота і вже готова до співпраці.

Неймовірні роботи, шкільні автобуси майбутнього, дизайнерські меблі замість звичних парт, спортивний інвентар і ще багато інших ноу-хау можна було побачити на глобальній виставці GESS Dubai 2020 в ОАЕ. 500 профільних компаній з 70 країн світу презентували там свої здобутки.

Більшість експертів визнають необхідність якісного безперервного навчання. Проте нам досі не вдається вирішити проблеми, з якими стикається світ.

Помилковим було б вважати, що освітні технології – це виключно витрати. В Об’єднаних Арабських Еміратах вважають, що внесок у людські знання та можливості може приносити і вже приносить великі дивіденди. З цим складно не погодитися.

STEAM

Можливо, саме завдяки цьому увага відвідувачів виставки була прикута до українського стенду. Унікальність освітнього продукту у тому, що обладнання для шкільних класів зі STEAM підходом є комплексним. Це не один експеримент, який виконується протягом одного уроку. Навчальний набір можна використовувати для виконання різних лабораторних робіт протягом усього навчального року, а наукові інструменти легко поєднуються з обладнанням у школах різних країн. Адже перед їх виготовленням був проведений детальний аналіз освітніх програм США, Франції, International Baccalaureate та України.

Важливо пам’ятати, що діти хочуть передусім досліджувати. А отримані на практиці знання – це не вивчені напам’ять сторінки підручника, а дійсно розуміння природничих дисциплін.

Українським розробникам вдалося створити сучасне обладнання, яке задовольняє потреби учнів, викладачів та держави. Таке обладнання вже не перший рік застосовується у закладах середньої та професійно-технічної освіти не лише в Україні.

Сенсоріум

Найважливіше завдання вчителя молодших класів - зберегти та задовольнити природню допитливість дитини, навчити вчитися, заохотити та мотивувати її.

Освітнє рішення «Сенсоріум», яке побачили відвідувачі GESS Dubai 2020, - це поєднання програмного забезпечення, мультиплікації та сучасної цифрової лабораторії. Дитина знайомиться та розбирає на складові десятки явищ вже у початковій школі, а віртуальний провідник разом з реальним вчителем допомагають зрозуміти принципи дій законів природи. Всі ці експерименти виконуються не поодинці, а є частиною продуманої програми з залучення учнів молодшої школи до світу науки. Крім того, «Сенсоріум» не обмежується лише вивченням природничих дисциплін. За допомогою комплексу можна вивчати іноземні мови, мистецтво та інші гуманітарні науки.

Інклюзія

Напрям інклюзивної освіти серед закордонних виробників майже не був представлений на виставці. А от інтерес до теми інклюзії серед відвідувачів виставки – був неймовірним. Універсальна лінійка продуктів українських методистів викликала неабиякий ажіотаж. Шкільні класи зі STEAM підходом,  як і набір інклюзивної дидактики є комплексним, масштабним і  забезпечує усі необхідні стадії роботи з дитиною – від першого тестування навичок до інтенсивних занять на спеціалізовані теми. Підходять вони досвідченим терапістам і початківцям, до яких належать і батьки дітей з особливими освітніми потребами.

Висновки

Розробки українців в освітній галузі були високо оцінені міжнародною спільнотою.

Українські освітні рішення викликали чималий інтерес з боку бізнесу. Було укладено більше десяти попередніх домовленостей про співпрацю.

Це доводить існування великого потенціалу для українських розробників на світовому ринку освітніх технологій.

Утім головне – продовжувати інвестиції та реформування української системи освіти від дитсадків до університетів. Від цього залежить майбутнє країни та її місце серед лідерів інноваційних технологій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
ТЕГИ: реформа,освіта,технології
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.