Як зупинити коронавірус і навіщо потрібен карантин

19 травня 2020, 12:14
Власник сторінки
Начинающий журналист. Писатель
0
14

Зі слів завідувача науковим відділом інтенсивної терапії та детоксикації в Інституту епідеміології інфекційних хвороб імені Громашевського НАМН України Сергія Борщова,

карантин потрібен не для того, щоб населення не захворіло. Карантинні обмеження служать для розтягування епідемії в часі і для уникнення різкого спалаху кількості хворих.
«В Україні медустанови просто не готові приймати величезну кількість хворих і в разі, якщо їх буде багато, їх буде нікому лікувати», - пояснив лікар.
Спеціалісти запевняють, що для зупинки поширення коронавірусу, перехворіти їм повинні не менше 70-80 відсотків населення. Але і це не стане абсолютним захистом, оскільки майже всі віруси мають тенденцію до мутації.
«Звичайно віруси мутують в сторону послаблення своїх агресивних якостей. У всякому разі, так було з грипом. Але по Коронавіруси поки складно сказати» - підкреслив фахівець.
При цьому, за його словами, прогнозувати, коли в Україні настане пік епідемії, досить складно. Поки не заразиться 70-80 відсотків населення, процес інфікування триватиме. Тому, карантин поки є єдиним способом призупинення поширення інфекції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.