Окремі питання можливих видів адвокатської діяльності

04 листопада 2021, 22:05
Власник сторінки
Адвокат
0
5

В даній статті з'ясовується, чи може адвокат індивідуально здійснювати адвокатську діяльність.

   Адвокат може вчиняти різні за своїм змістом дії. Чи дозволено даній особі індивідуально здійснювати адвокатську діяльність?

Правове регулювання даного питання здійснюється за певними правилами. Зокрема різні за своїм змістом аспекти, що стосуються всебічного з’ясування можливих видів адвокатської діяльності, регламентують:

1.    Конституція України від 28.06.1996 року № 254к/96-ВР (далі по тексту – Конституція України);

2.    Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» від 05.07.2012 року № 5076-VI (далі по тексту – Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»).

Чинне законодавство, будучи багатогранною системою, водночас гарантує тим або іншим особам різні за своїм змістом майнові та немайнові можливості. Зокрема ч. 1 ст. 59 Конституції України закріплено юридичну норму про те, що кожен має право на правову допомогу.

Чіткий та недвозначний зміст вищевказаної норми щодо чіткого з’ясування легальних різновидів адвокатської діяльності отримав відповідні роз’яснення в інших нормативно-правових актах, що в свою чергу посідають чільні місця в чинному законодавстві. Що це означає?

    Чинним законодавством гарантовано кожному учаснику правових відносин різні за своїм змістом можливості. Скажімо у відповідності до правової норми, яка отримала належне закріплення в ч. 3 ст. 4 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», адвокат може здійснювати адвокатську діяльність індивідуально або в організаційно-правових формах адвокатського бюро чи адвокатського об’єднання (організаційні форми адвокатської діяльності).

    Отже, адвокату гарантовано різні за своєю сутністю юридичні можливості. Зокрема дана особа вправі індивідуально здійснювати адвокатську діяльність.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости науки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.