Право на мiсто. Акция протеста в защиту Гостинного двора

27 травня 2012, 17:52
Власник сторінки
0
10

Право на мiсто. Акция протеста в защиту Гостинного двора

Инфо со странички мероприятия на фейсбуке: Яким є твій Київ? Це місто-сад з унікальною архітектурною спадщиною чи територія заторів, збитих велосипедистів, кіосків і торгівельних центрів?

У цьому році чиновники та забудовники вирішили “привітати” нас з Днем міста, відбираючи останні залишки публічного простору. Спочатку міська влада знехтувала думкою киян(ок) і дала дозвіл на руйнування історичного серця міста - Андріївського узвозу. Тепер справа за архітектурним ансамблем Контрактової площі та Гостинним двором.

15 серпня 2011 Кабмінет міністрів виключив Гостинний двір зі списку пам’яток архітектури. 26 квітня 2012 депутати Київради прийняли рішення “реконструювати” будівлю під черговий офісно-торгівельний центр, що буде належати припрезидентській офшорній компанії Afidreko Holdings. Замість громадської бібліотеки, театру, пам’яткоохоронного товариства, культових кафе Гостинний двір стане черговим місцем товарно-грошового обміну заможних людей.

День Києва - найкращий привід нагадати: це НАШЕ місто, МИ платимо податки у міську казну і МИ вирішуємо долю Києва. Нам не потрібні фейєрверки, зіркові концерти та святкове марнотратство раз на рік - нам потрібне комфортне місто щодня. Ми хочемо простору для спілкування і відпочинку, мистецьких заходів і освітніх майданчиків, безпечного пішохідного руху, велосипедних доріжок, вільного пересування дітей і людей з особливими потребами. Ми вимагаємо повернути Гостинному двору статус пам’ятки архітектури і віддати споруду в громадське користування. Офісам і бутікам не місце на Гостинному!

Ми також вимагаємо не приймати загарбницький Генплан-2025, задуманий для того, щоб узаконити протиправні землевідводи у буферних зонах київських пам’яток всесвітнього значення, зелених і лісопаркових ділянках!

ТИ маєш право на місто! Приєднуйся до альтернативного святкування Дня Києва!

---

на следующий день никто не ушел и сегодня ночью кажется тоже не собираются.

the show must go on!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Киев,протесты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.