Віталій Кличко зустрівся з найактивнішими студентами країни

06 березня 2012, 09:51
Власник сторінки
Прес-служба
0
35
Віталій Кличко зустрівся з найактивнішими студентами країни

Віталій Кличко зустрівся з найактивнішими студентами країни

Віталій Кличко закликає українську молодь сьогодні більш активно проявляти свою громадянську позицію, оскільки від цього багато в чому залежить майбутнє нашої держави.

Про це Голова правління Фонду братів Кличків заявив під час зустрічі з учасниками та переможцями двох молодіжних проектів Фонду. Захід відбувся 5 березня у приміщенні посольства Федеративної Республіки Німеччини.

«Я переконаний, що зараз бачу перед собою нову українську еліту. Ви – молоді студенти, науковці, майбутні управлінці, політики та дипломати. Зустріч з вами є особливо важливою, адже саме у ваших руках – майбутнє нашої країни. І від того, наскільки відповідально ви до цього поставитеся, залежить і те, якою буде Україна не лише завтра, але й через 50 років. Разом ми маємо зрозуміти, що несемо відповідальність за державу. Підкреслюю – не лише політики, але й звичайні громадяни, котрі не стоять осторонь процесів, що відбуваються в Україні, а активно висловлюють своє ставлення до них», – наголосив Віталій Кличко.

На заході зібрались 50 переможців Другої хвилі молодіжного проекту «Оздорови суспільство». Це представники студентських організацій та молодіжних груп з Києва, Харкова, Запоріжжя, Кіровограда, Миколаєва, Одеси, Полтави та інших міст. Всі вони є авторами найбільш нестандартних та креативних ідей про те, як покращити життя в країні. Автори пройшли перший етап, перемігши у конкурсі заявок. Проте для цієї молоді головні змагання ще попереду – під час Творчих студій (з 5 по 7 березня) вони працюватимуть над власними проектами з покращення соціального, економічного, екологічного стану своїх громади. А 30 березня буде оголошені три найкращі проекти, які отримають гранти від організаторів. 

Окрім переможців проекту «Оздорови суспільство», на зустріч із Кличком приїхали учасники конкурсу «Кращий студентський актив». Перемогу у проекті вибороли студенти Полтавського національного педагогічного університету імені Короленка. Студентська рада цього вишу отримає від Фонду братів Кличків грант на свій розвиток, а керівник ради Катерина Яременко поїде у складі делегації на чолі з Віталієм Кличком на міжнародну конференцію з питань самоврядування.

«Нас вразило те, як студентська рада цього навчального закладу встигає не лише вирішувати нагальні питання університетського життя, а й проводить спортивні, оздоровчі, благодійні заходи, працевлаштовує студентів та покращує умови їхнього життя. Приємно, що в Україні є така ініціативна та небайдужа молодь», – зазначив Віталій Кличко, вручаючи подяку Катерині. 

***

«Фонд братів Кличків» – всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм і Володимиром Кличками у серпні 2003 р. з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України.
За 8 років Фонд реалізував низку соціальних проектів, що були спрямовані на популяризацію здорового способу життя, сприяння розвитку спорту, підтримку талановитої молоді та проведення просвітницьких кампаній. Фонд працює з дітьми шкільного віку, студентами і молоддю, яка прагне досягти успіху в житті. Результатами цієї роботи стали такі відомі проекти як: створення мережі дитячих спортивних майданчиків по всій Україні «Клич друзів – граємо разом!»; модернізація безкоштовних спортзалів «Спортивну Україну побудуємо разом!»; освітні проекти «Обирай серцем» і «Підтримаємо освіту разом!»; проведення унікальних спортивних турнірів в Україні, молодіжний проект «Оздорови суспільство!» та благодійний проект «Старт до успіху» тощо.

Починаючи з 1994 року, Представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою Фонд вже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації. Наш офіс у Києві виступає водночас і як «портал» для налагодження прямих контактів українських політиків з Німеччиною та Європою. Важливою складовою нашої роботи є підтримка молодих політиків та обдарованих студентів.

Мета проекту «Оздорови суспільство», який триває з 2009 року - заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення суспільства, про яке мріє та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок. Перший етап - конкурс есе на однойменну тему. Далі конкурсанти беруть участь у «Творчих студіях», які покликані створити умови для визначення та розробки практичних заходів з розбудови омріяного суспільства. Після роботи в Творчих студіях учасники з оновленими ідеями та розумінням особистої причетності до важливої справи повертаються додому, доопрацьовують свої ідеї та представляють на конкурс грантів власні проекти.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Кличко,молодежь,студенты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.