Анатолій Гриценко: "Ключове слово, яке характеризую цю владу – обман"

12 квітня 2011, 18:47
Власник сторінки
журналіст
0
25
Анатолій Гриценко:  Ключове слово, яке характеризую цю владу – обман

Анатолій Гриценко: "Ключове слово, яке характеризую цю владу – обман"

У Чернігівському експертному клубі Чиста політика відбулась прес-конференція народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голови партії Громадянська позиція Анатолія Гриценка.

На зустрічі з журналістами Анатолій Степанович висловив занепокоєння кроками діючої влади. На його думку, всі вони несуть відтінок закорумпованості: "Сьогодні прочитав декларацію про доходи Віктора Федоровича Януковича і жахнувся. Це ж загроза національній безпеці – ні у президента, ні у його дружини немає автомобіля! Це вже та ситуація, коли багаті повинні поділитися з бідними. Льовочкін 150 мільйонів задекларував, Клюєв, Колесніков, Бойко. Купіть хоч дві таврії для президента. Робимо висновки, що всі розмови про прозорість і боротьбу з корупцією – це обман. Наступна очікувана стратегічна афера – це так званий ринок землі. І ця афера матиме негативні наслідки для країни. Я представляю партію Громадянська позиція, яка стоїть на нормальних ринкових прагматичних засадах. Я приймаю рішення і даю свої оцінки не емоційно, а читаючи документи. І ось моя оцінка: у проекті Закону про ринок землі немає ніякого ринку, є пропозиція просто віддати землю кільком сім’ям. Тому цю аферу потрібно припинити".

Також парламентар розкритикував необхідність для країни вступу до Митного союзу, порівнявши його з минулорічним підписанням Харківської угоди: "Наступна проблема – Митний союз. Нам розказують казки про те, що це нам дуже вигідно, що Росія нам і грошей дасть, і газ стане дешевшим. Вам це нічого не нагадує? Минулорічна харківська угода: флот в обмін на суверенітет. Після чого піднялися ціни на газ на 50%, а в цьому році ще на 50%. Ми побачили обман чистішої води. Те ж саме буде й з Митним союзом".

"Чому у Європейський союз стоїть черга на вступ, а до Митного союзу ніхто вступати не хоче? Можливо, щось там не так? Насправді, мова йде про те, що цінності здаються за ціни. Якщо Україна вступить-таки до Митного союзу, для нас закриється стратегічний вибір, Європа поставить шлагбаум і всі ми станемо до кремлівської стіни. Тому потрібно об’єднувати зусилля, щоб зупиняти такі стратегічні помилки діючої влади", - заявив Гриценко.

"Через держкомстат нам пишуть дуже оптимістичні показники щодо інфляції. Тільки ніхто тому не вірить, адже ми бачимо, як стрімко ростуть ціни, комунальні послуги, ціна на бензин та інші. Тобто, ми бачимо самий лише обман. Ключове слово, яке характеризую цю владу – обман. І добре, що це почали вже розуміти люди. Ми це бачимо і по рейтингу Партії регіонів. Ті, хто її раніше підтримував, вже також розчарувалися. Адже зараз країна знаходиться під тиском 21 реформи. Жоден з президентів не впроваджував більше трьох реформ. Це свідчить про те, що жодна з них не принесе користі народу, і згодом всі вони перетворяться на пусті розмови та обіцянки", - вважає голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

Джерело: Експертний клуб Чиста політика
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Чернигов,депутат,ВРУ,Анатолий Гриценко,Гражданская позиция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.