#ЩОЦЕБУЛО: ЧОГО МАЄ НАС НАВЧИТИ ПРОТИСТОЯННЯ КНДР І США?

18 серпня 2017, 01:29
Власник сторінки
ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ
8
2168
#ЩОЦЕБУЛО: ЧОГО МАЄ НАС НАВЧИТИ ПРОТИСТОЯННЯ КНДР І США?

Ось і відгриміла «активна фаза» взаємних погроз та ультиматумів у ході загострення ситуації на корейському півострові.

Коротко про хронологію протистояння.

Ще 14 травня КНДР випробувала балістичну ракету середньої дальності «Хвасон-12», що здатна нести на собі ядерний заряд.

І от, нещодавно, 8 серпня КНДР оголосила про готовність завдати ракетного удару по базі ВПС США на острові Гуам у Тихому океані. Дональд Трамп одразу заявив, що якщо Північна Корея завдасть удару, то США відповість «вогнем і люттю».

А так недавно, 16 серпня Держдеп США заявив, що хотів би вести переговори з КНДР «Коли вони покажуть, що вони серйозно налаштовані, щоб рухатися в бік денуклеаризації.»

Втім, до військового протистояння все ж таки не дійшло. Сторони вирішили зберігати статус-кво, обмінюючись погрозами, та бряцаючи стратегічною зброєю. Очікуваного знищення злого режиму Кіма ми так і не побачили. Чучхе досі панує у північній Кореї, Гуам теж стоїть цілісінький.

Що ж ми можемо винести з цієї ситуації?

Одразу зазначу: КНДР – не найкращий приклад державотворення, її чисельна армія озброєна на рівні 70-х років, а економіка на ладан дихає через ядерні амбіції лідера. Але є одне «але»: через ядерну загрозу навіть світовий гегемон США поводиться обережніше з острівком соціалізму, адже протистояння боєголовок подібне мексиканському протистоянню – у результаті вмирають усі.

Українським державникам є чому повчитися у всіх сторін конфлікту.

На прикладі КНДР бачимо, що навіть недолуге соціалістичне утворення може захищати себе, максимально мобілізувавши внутрішні сили та маючи ядерну зброю. Наші ж посадовці маючи всесвітню підтримку спроможні лише нити про злого агресора.

На прикладі дій США ми бачимо справжній, а не фейковий «мирний план»: «Або агресор припиняє свої дії, або буде знищений».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,КНДР,Україна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.