І знову про Боїнг MH17

24 серпня 2017, 17:34
Власник сторінки
програміст, журналіст
1
234
І знову про Боїнг MH17

Висновки за останній рік...

Два роки тому цікавився історією зі збитим MH17 малазійських авіаліній. Потім нібито розслідування майже нічого не виявило, і справу продовжили ще мінімум на 2 роки. Якщо говорити зрозумілою мовою – пустили у безрік.
Зараз вирішив почитати про хід розслідування. А виявилось, що віз і нині там, як то кажуть. Нової інформації геть немає. Є багато заяв, погроз покарати винних та натяків. Але жодних нових фактів. Висновки наступні:
1. За майже рік з дати оприлюднення проміжних підсумків розслідування ніяких нових фактів чи даних виявлено не було. Усі розмірковування, аналітика, заяви та прогнози робляться лише на підставі тої фактологічної бази, яка була оприлюднена у вересні 2016 року.
2. Голландія планує внесення до свого законодавства змін заради можливості заочного осудження. Аргументація заступника МІД Олени Зеркаль: «Ми не можемо видати наших громадян». Звідси виникає логічне питання: то судитимуть українських громадян?
3. «Журналісти простежили маршрут, яким, за свідченнями Belingcat, прямував «Бук» - http://www.segodnya.ua/ukraine/zhurnalisty-proehalis-po-marshrutu-zrk-buk-kotorym-sbili-mh17-1041154.html одна з останніх новин по цій темі. Знову ж таки, жодних офіційних даних – лише фотографії з Google Earth та відео з Youtube. На фото – цивільна вантажівка Volvo перевозить військову техніку зеленого кольору. Начебто, це і є той «Бук». Тут теж є низка питань: як, власне, цей Volvo спроможний перевозити техніку, не маючи спеціального обладнання, та ще й таку, що за своєю вагою перевищує вантажоємність вантажівки? Я вже не кажу про те, що «Бук» – то є ЗРК (зенітно-ракетний комплекс) і працює він тільки в комплекті. На фото видно лише саму споруду з ракетною баштою. Навряд чи, весь останній комплекс перевозиться у фольксвагені та сангйонгу, що також зображені на знімках.
4. Безліч питань щодо того, чому не було закрито небо для польотів над зоною АТО? Звідки через 15 хвилин після падіння літака, коли ще ніяких даних не було, голова Ради безпеки на брифінгу повідомив точну інформацію: де, який літак, чим і ким був збитий, посилаючись на відео, наявне у свідків? Де ті дані з незаперечними доказами, про які одразу сказали Сполучені Штати? І ще багато-багато таких самих темних плям у цій історії…
5. І ще одне: хлопчик Отіс Маслін – сьогодні йому б виповнилося 11 років, але він зі старшими братом і сестрою загинув у тому польоті. Йому назавжди залишиться вісім років…
Поки в Голландії грають в політичні ігри, життя родичів загиблих минає, проте зарадити їх втраті ніщо не може. Жорстоко розмірковувати над тим, кому була вигідна ця катастрофа і кому вигідне затягування розслідування, приховування документальних даних, пусті звинувачення та створення інформаційного галасу. Кожна репліка на тему MH17 – ножем по незагоєній рані для кожного з тих, хто втратив близьких у цій страшній трагедії і прагне лише миру для них на небі та справедливості для їх пам’яті на землі…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: падение Боинга 777,Крушение Боинг 777 под Донецком,Крушение Боинга 777
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.