Як Херсонщина святкуватиме День Конституції України

10 вересня 2019, 14:46
Власник сторінки
0
437
Як Херсонщина святкуватиме День Конституції України

Херсонщина активно готується до святкування 23-ї річниці з дня прийняття головного документа країни – Конституції України.


Основний закон був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.

Незважаючи на те, що спроби прийняти Конституцію в Україні робились з перших років проголошення незалежності, у 1992-1994 роках цього реалізувати не вдалось. Водночас, 8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. Тільки у 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія, а 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді.

Депутати працювали над проектом, перебуваючи у сесійному залі всю ніч із 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження тодішнього Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні, після чого Конституція України була остаточно затверджена.

З того моменту, кожного року мільйони українців у різних куточках планети святкують День Конституції України із традиційним розмахом та завзяттям. Виступи творчих колективів, проведення майстер-класів, виконання національних пісень і танців – це далеко не весь список сучасного святкування українців.

Приміром, у Херсонській області цьогоріч 28 червня у селіЗеленівка, о 18.00 заплановано яскраву святково-концертну програму «Оберіг нашої держави». Натомість в Херсоні о 09.00, в Шевченківському сквері (біля погруддя Кобзаря) відбудеться урочистий мітинг з нагоди 23-ї річниці Конституції України, а вже о 17.00 біля ТРЦ «Україна» розпочнеться грандіозний гала-концерт учасників XII дитячого фестивалю бандуристів «Таврійські зустрічі».

При цьому, поціновувачі української історії, мешканці та гості Херсону 28 червня можуть відвідати о 15.00 Херсонський обласний краєзнавчий музей, де працівники закладу проведуть професійну та цікаву безкоштовну екскурсію «Історія створення Конституції України».

Разом з тим, впродовж всього червня пришкільні табори, літні міські табори відпочинку «Юнга», «Сонечко», «Альтаїр» вже проводять просвітницькі тематичні заходи, спрямовані на формування правової культури, поваги до основного Закону України (покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення, виставки та експозиції, конкурси дитячої патріотичної творчості і т.п.).

Україна починається з кожного з нас і яким буде наше майбутнє – залежить від нас усіх. ПРИЄДНУЙСЯ ДО СВЯТКУВАННЯ ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ – БУДЬ УКРАЇНЦЕМ!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.