Росія продовжує саботувати зустріч у «Нормандському форматі»

22 жовтня 2019, 16:54
Власник сторінки
0
63
Росія продовжує саботувати зустріч у «Нормандському форматі»

Днями лідери Франції та Німеччини обговорили з Путіним підготовку зустрічі «нормандської четвірки».

Однак Росія продовжує саботувати зустріч у «Нормандському форматі» попри виконані Україною її вимоги.
У розрізі підготовки до зустрічі, лідерами України та РФ було підписано так звану "формулу Штайнмаєра" та погоджено розведення сил у Золотому і Петрівському. Останнє, не без участі Кремля, було зірване проросійськими терористами, хоча цього Росія і не визнає, намагаючись звинуватити в цьому незацікавлену в продовженні воєнного конфлікту українську сторону.
Як сьогодні повідомляють більшість ЗМІ, підготовка до саміту в "нормандському форматі" наразі не ведеться "через зміни позиції однієї зі сторін переговорів". Якої саме сторони - не йдеться, однак ні Франція, ні Німеччина, і тим паче Україна не робили жодних заяв з приводу підготовки цієї важливої зустрічі.
Таким чином, РФ продовжує безпрецедентно ігнорувати вимоги лідерів європейських країн, що в черговий раз засвідчує її незацікавленість в припиненні розпочатої нею війни на Сході України.
Через таку зухвалість Кремля проведення саміту в найближчому майбутньому залишається під під загрозою, і не в останню чергу через небажання вести переговори з боку Російської Федерації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина-Россия,нормандская четверка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.