Картаполяка,польське коріння,РеспублікаПольща–всепродам,тількистоїтьпитанняціни

30 квітня 2020, 10:18
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
28
Картаполяка,польське коріння,РеспублікаПольща–всепродам,тількистоїтьпитанняціни

Дворушники не можуть бути патріотами

Практично завжди, коли чуємо, що хтось поїхав до Польщі за продуктами харчування, одягом чи на заробітки, одразу кажемо : «Правильно, бо там якість інша, ціни адекватні, а заробітна плата в рази вища». Проте, так було не завжди. Пригадаймо 80-90 ті рр., коли поляки нічим не відрізнялись від наших заробітчан чи підприємців – їздили в Україну практично за всіма видами продуктів харчування та побутової хімії, а рівень безробіття там був просто колосальним. Щоб вийти із депресивного стану економіки полякам знадобився не один рік. Не зважаючи на те, що поляки чітко обрали євроінтеграційний курс, залишились люди, які так і не збагнули, що з корупцією потрібно боротись, а не бути на верхівці у корупційних схемах.

 Так, голова ГО «Старосамбірське товариство польської культури» Головецька М.В., маючи польське коріння, для власної кар’єри вирішила попрацювати на ВО «Свобода», в якому одним з пріоритетних напрямків було відстоювання національної ідеології та протидія іноземним неурядовим структурам, які поширюють антиукраїнські настрої та «кресову» ідеологію. Після невдалої кар’єри, вона знову вирішила нажитись на своєму польському корінні. Зараз вона агітує учнів до вивчення польської мови, систематично вказує на обов’язок кожного служити інтересам етнічної батьківщини та необхідності отримання особами польського походження т. зв. «карти поляка», що в майбутньому істотно спростить механізм отримання ними польського громадянства. При цьому, Головецька М.В. на сьогодні, за матеріальну винагороду, сприяє в отриманні українцям «Карти поляка», видаючи їм фальшиві довідки про активну участь у діяльності польської національної меншини, зокрема і в ГО «Старосамбірське товариство польської культури».

Постає запитання, чи може Головецька М.В., яка є дворушником та за грошову винагороду готова зрадити своєму народу у тому числі історії, традиціям та культурі бути головою польського товариства? Чи не призведе звернення до вказаної людини з проханням допомогти в утриманні документів, які підтверджують польське походження до реального кримінального терміну ув’язнення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Польша,Львов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.