Події у світі протягом тижня: топ-10

31 травня 2020, 13:00
Власник сторінки
директор Агентства моделирования ситуаций
0
536
Події у світі протягом тижня: топ-10

Події у світі, що сталися протягом тижня, про які варто нагадати

Події у світі про які варто нагадати.

1. Японія

25 травня глава уряду Синдзо Абе під час телевізійної прес-конференції оголосив про скасування надзвичайного стану у країні, який був запроваджений місяць тому через пандемію коронавірусу і мав діяти у деяких регіонах до 31 травня. Слід зазначити, що японський уряд раніше прийняв рішення про виплату компенсації у 930 доларів всім резидентам країни, на що виділяють біля 120 млрд.дол. Також уряд планує прийняти другий додатковий бюджет у розмірі 928,8 млрд.доларів, половина якого передбачена для кредитування бізнесу, що зазнав втрат від пандемії коронавірусу.

2. Німеччина

25 травня керівництво концерну Lufthansa заявило про рішення німецького уряду виділити компанії 9 млрд.євро. Відповідно до умов допомоги держава отримає 20% у капіталі авіаперевізника. У 1997 році німецька держава вийшла з компанії Lufthansa. У компанії працює 138 тисяч осіб.

3. Бурунді

Кандидат від правлячої партії 52-річний генерал Ндайшіміє виграв у понеділок з 68,72% голосів проти 24,19% свого опонента від Національної ради свободи (CNL) Агатона Рваса. Він буде наступником президента П'єра Нкурунзіза, який був при владі з 2005 року і вирішив не балотуватися на четвертий термін і назвавши генерала своїм спадкоємцем. Результат президентських виборів одразу був названий опозицією як "виборчий маскарад", яка попередила, що має намір подати апеляцію до Конституційного суду.

4. Бразилія

Бразилія знову перевершила 1000 померлих за двадцять чотири години у вівторок, 26 травня. Це вчетверте після прискорення пандемії минулого тижня. Згідно з новим американським дослідженням, найбільша країна Латинської Америки ще не вийшла з піку пандемії коронавірусу і кількість померлих може перевищити 125 000 до середини літа.
Бразилія, яка зараз вважається епіцентром пандемії коронавірусу, зафіксувала в четвер, 28 травня, знову понад 1000 смертей і встановила національний антирекорд інфікованих за останні 24 години. За даними Міністерства охорони здоров'я, другої за кількістю інфікованих країною світу, після США (понад 1,7 мільйона), було виявлено близько 26 417 нових інфікованих, а загалом вже 438 238 осіб.

5. Франція

26 травня президент Еммануель Макрон оголосив план підтримки автомобільному сектору Франції на 8 млрд. євро, адже під загрозою є не менше 400 тисяч прямих і близько 900 тисяч непрямих робочих місць.

6. США

Державний секретар США Майк Помпео заявив у середу, що Гонконг втратив автономію від материкового Китаю. Заява дуже серйозна враховуючи і так напруження у стосунках з Пекіном. США може скасувати пільговий торговий режим для цієї території.

7. США

28 травня президент Дональд Трамп підписав указ, який повинен обмежувати захист, яким користуються соціальні мережі. Але указ ризикує зіткнутися з багатьма юридичними перешкодами до набуття чинності. Закон 1996 року, захищає Twitter, Google, Facebook та інші від судових позовів, пов’язаних із вмістом, розміщеним на їх платформах, і залишає їм значну свободу в модерації цих самих платформ.

8. Колумбія

Міністр оборони Карлос Ольмес Трухільйо заявив, що завдяки спільній операції 26 країн Америки та Європи під назвою Orion V, що тривала з 1 квітня по 15 травня, було вилучено 50 тон кокаїну. За його словами вдалось запобігти надходження злочинним організаціям у 1,7 млрд. доларів.

9. США

Через шість тижнів після заморожування фінансового внеску США у Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) Дональд Трамп підтвердив розлучення у п'ятницю, 29 травня, оголосивши про "припинення" відносин своєї країни з агенцією ООН. Американський фінансовий внесок до ВООЗ покриває 27% його бюджету на викорінення поліомієліту, 19% його бюджету на боротьбу з туберкульозом, ВІЛ, малярією та захворюваннями, яким можна запобігти вакцинацією, як кір, та 23% її бюджету на екстрені операції. Причиною стали звинувачення і претензії Трампа до ВООЗ стосовно її нездатністю справитись з пандемією Ковід-19 та прикриванням Китаю.

10. США

SpaceX, аерокосмічна компанія мільярдера Ілона Маска вже увійшла в історію космонавтики, коли у суботу, 30 травня, стала першою приватною компанією, яка відправила космонавтів у космос. О 15:22 за місцевим часом Боб Бенкен та Даг Харлі стартували з космічного центру Кеннеді (Флорида).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: космос,США,Бразилия,Германия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.