Місто-сад в Данії - "зелене" майбутнє вже настало

17 жовтня 2020, 19:25
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
32
Місто-сад в Данії -  зелене  майбутнє вже настало

Химерна датська комуна Brøndby Haveby на околиці Копенгагена складається з будинків і садів, розташованих в акуратній кругової манері. Виглядає абсолютно інопланетно!

Будинки в Brøndby Haveby оточені густою зеленню, а просторі двори з високим живоплотом не тільки забезпечують усамітнення від галасливого міста, а й дають можливість зайнятися вирощуванням рослин і сільськогосподарських культур.

Щорічно з квітня по жовтень в комуні орендують будинки данці, які страждають від нестачі зелені і свіжого повітря в густонаселених містах. Як кажуть вони самі, це місце, куди їдуть за "зеленою" частиною життя. Орендна плата - $150 в місяць.

Ідея «міста-саду» була схвалена в 1964 році, коли муніципалітет Брондбю виділив місце для земельних ділянок, і в цьому районі почала з'являтися дивовижна кругова забудова. Концепція була розроблена ландшафтним архітектором Еріком Мігіндом: він вибрав таку форму, щоб дати людям можливість як усамітнюватися, так і взаємодіяти.

Задум планування полягав у тому, щоб наслідувати традиційного стилю забудови датських сіл XVIII століття, де люди використовували центральну точку поселення для спілкування з сусідами - найчастіше зустрічалися у колодязя.

Унікальний, екологічний і просто дуже гарний спосіб внести свій вклад в створення кращої планети.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Дания,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.