Добром це все одно не закінчується

04 травня 2021, 21:20
Власник сторінки
журналист
0
927
Добром це все одно не закінчується

Про обговорення "російського агента в Чехії" - їхнього віцепрем*єра і голови МВС Яна Гамачека, який нібито хотів зам*яти справу про підірвані росіянам збройні склади, а в обмін - мільйон доз Спутника

Мене одразу ця історія здивувала. По-перше, шо за тєма: пообіцяти росіянам послугу за те, щоб зробити їм послугу? По-друге, шо це за крутий міністр такий, шо може рішать такі вопроси? 

Ну, закинув питання мудрим українцям у Празі, а також - власне чехам, ексколегам по журналістському цеху.

Резюме таке, шо деталей неясно, бо в справі ж задіяні спецслужби, АЛЕ.

По-перше, Гамачек, який досить недавно суміщав, на секундочку, посади першого віце, голови МВС і голови МЗС (!) - ще й лідер Чеської соціал-демократичної партії (ČSSD). А ця партія зараз дуже втрачає в рейтингах, і після наступних виборів, як вважають мої співрозмовники, вперше може не потрапити в парламент.

А чимало чеських пенсіонерів реально вірять у "Спутнік", та і взагалі їм би хоч щось. І тут можна було рейтинг підправити.

По-друге, президент Земан - відомий москвофіл. І, як припускають чеські колеги, Гамачек міг би розраховувати на його вдячність, якби зробив послугу Кремлю. Якщо партія пролетить, президент - навіть у Чехії - хароший потенційний роботодавець, і не дасть електорату про тебе забути.

При цьому, по-третє, в обхід прем'єра Бабіша оцей Гамачек, яким би він не був крутим, таку штуку провернути не міг би. Звісно, якщо й справді збирався. Так шо пощастило Бабішу, що все вилізло заздалегідь.

А по-четверте, розказали історію зі "Спутніком" в Словаччині. Стверджують, що вакцину-то туди привезли - але вона так і лежить на складах. А ті ж пенсіонери матюкають уряд, що не дає їм вакцини...

В общім, мораль така: не кожен, хто намагається "дружити" з Росією, обов'язково російський агент. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,карантин,Словаччина,Чехія,вакцинація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.