ДП "Антонов" -так тримати!

23 жовтня 2021, 17:58
Власник сторінки
Медиатехнолог, журналист, troubleshooter
0
64
ДП  Антонов  -так тримати!
Сергій Бичков -генеральний директор ДП "Антонов" на зустрічі з колективом підприємства

Відбулася традиційна зустріч генерального директора ДП "Антонов" -Сергія Бичкова з колективом підприємства

Днями відбулася традиційна зустріч генерального директора                     ДП «Антонов» С.А.Бичкова з колективом. Таким заходам керівник підприємства надає значної уваги, адже це один з дієвих засобів прямого діалогу, розуміння нагальних потреб співробітників, надання відповідей на хвилюючі питання.

Звісно, є багато проблем, які доводиться вирішувати, аби забезпечити збереження та подальший розвиток не лише ДП «АНТОНОВ», а й українського авіапрому в цілому. При цьому – першочерговими задачами сьогодення є виробництво трьох транспортних літаків Ан-178 на замовлення міністерства оборони України та проведення сертифікаційних випробувань літака. С.А. Бичков ще раз підкреслив, що цей важливий контракт був укладений за сприяння Президента України Володимира Зеленського. «Це замовлення надало імпульсу розвитку не лише ДП «АНТОНОВ». Виконуючи його, ми залучаємо до співпраці все більше вітчизняних підприємств, задіяних у виготовленні комплектуючих, які раніше ми отримували від російських постачальників. Крім того, наші партнери готові до розширення частини своєї участі в програмі, а отже і вони матимуть роботу», -- зазначив генеральний директор. «Хоча спільними зусиллями нам вдається плідно і активно працювати, ще залишається низка питань, пов’язаних з імпортозаміщенням. Їх вирішення потребує певного часу, але я з вами вже 52 роки і впевнений –  якщо ми з вами взялись відновити серійне виробництво, то ми це робимо і зробимо», – додав керівник.

Особливого значення набувають і роботи з забезпечення активної та безпечної експлуатації повітряного флоту ДП «АНТОНОВ». Завдячуючи напруженій роботі колективу авіатранспортного підрозділу під керівництвом Михайла Харченка (льотчик-випробувач , працює на ДП "Антонов" з 1975 року, заслужений працівник транспорту України), вдається отримувати високі результати з виконання авіаперевезень, підтримувати на гідному рівні фінансування підприємства. Майже весь флот «Русланів» задіяний у роботі. Навіть «Мрія» залучається до комерційних рейсів.

Однак виконання цих та інших завдань просто неможливе без злагодженої роботи всього колективу. Керівництво приділяє особливої уваги збереженню існуючої команди спеціалістів та її поповненню новими фахівцями. Тому робиться все для збереження та розвитку соціальної сфери. 

До послуг антоновців -- бази відпочинку «Ювілейна», «Сонячна», «Парус» та «Приазов’я», дитячі оздоровчі комплекси «Антей» та «Сокіл».    Всього за літній сезон  2021 р. профкомами  було оздоровлено 2573 працівників та членів їх сімей,  з них - 1247 дітей, в тому числі 55 дітей пільгових категорій.

На території підприємства працює медсанчастина з необхідним устаткуванням і спеціалістами по усіх профілях. Зокрема, вживаються необхідні заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції на підприємстві, в тому числі регулярно проводяться медичні тести. 

Важливою складовою соціального пакету є можливість влаштувати дітей у три відомчі дитячі садочки.

Цього року більше 2000 співробітників отримали матеріальну допомогу, на що витрачено більше ніж 11 млн.грн. Це і протезування, і хіміотерапія, інші життєво необхідні операції. «Знайдіть ще таке підприємство в Україні з подібним рівнем соціального захисту співробітників!», -- акцентував Сергій Бичков.

Тільки за останні два місяці покращено житлові умови десяти сімей, в тому числі за рахунок Гостомельського житлового комплексу, де в двох будинках повністю обладнано однокімнатні квартири для проживання співробітників підприємства. «Аби розширити можливості з вирішення житлового питання, зараз працюємо над можливістю закупки в лізінг двухсот квартир у Бучанської громади. Таким чином ми хочемо зберегти науково-виробничий  кадровий потенціал та заохотити перспективою молодь підприємства. Наразі ДП «Антонов» потребує токарів, електромонтажників, фрезерувальників, клепальників, яких ми готові навчати. Проте підготовка хорошого спеціаліста потребує, як мінімум, п’яти років роботи. А зберегти кадри можна за допомогою соціальних гарантій та гідної оплати праці. Так, висококваліфіковані працівники нині отримують 30-35 тис грн. Незабаром ми плануємо чергове підвищення тарифів та окладів. Тим більше, що на нас чекає велика робота – виготовлення літаків АН-178, є перспективні замовлення від Кабінету Міністрів на побудову літаків на базі АН-32П, АН-38, створення нового літака з урахуванням досвіду АН-70», -- сказав генеральний директор.

«Поки ми разом, бачимо спільну мету, сумлінно та злагоджено працюємо, «АНТОНОВ» буде жити!»,- на оптимістичній ноті закінчив свій виступ Сергій Бичков.

Після закінчення промови генерального директора, відбулося спілкування з представниками концерну «Укроборонпром». Обговорювалися питання щодо майбутньої корпоратизації, формування та функцій Наглядової ради, недопущення примусового відчуження майна та об’єктів соціальної сфери підприємства.

#ANTONOV_Company #Бичков #Антонов #Мрія

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.