РФ намагається приховати воєнні злочини, звинувативши у обстрілах ЗАЕС - ЗСУ.

13 жовтня 2022, 18:05
Власник сторінки
0
77

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання російського режиму - терористичним. Захід підтримує Україну і не вірить звинувачення росії.

Захопити ядерні об’єкти (Чорнобильське укриття, Запорізьку АЕС, націлитися на Південноукраїнську АЕС та Рівненську АЕС), замінувати та максимально мілітаризувати їх навіть в уяві кінематографістів могла лише група фанатиків-терористів.

А в реальності зробила Росія. Країна, державний тероризм якої і є політикою. Світ уперше реально зіткнувся з явищем цілеспрямованого ядерного тероризму. Факт державного терору і тероризму до цього був відомий. І Росія досить часто застосовувала державний тероризм як інструмент військового, політичного та геополітичного впливу.

Незаконні методи ведення війни, практика заручництва цивільного населення, позасудові страти, етнічні чистки, – це для Росії звична практика. Та цілеспрямований державний ядерний тероризм Росія застосовує вперше.

Мета очевидна, – тероризувати світ можливою ядерною катастрофою в центрі Європи. Глобальною ядерною катастрофою! Вимагати капітуляції України та відмови від її підтримки. І це вже не просто державний тероризм. Це глобальний державний ядерний тероризм! До цього Росія натякала на можливість застосування ядерної зброї. Тепер країна терорист тримає в руках вибухівку біля ядерних реакторів найбільшої в Європі АЕС.

Більше того, Росія займається експортом ядерного тероризму в глобальних масштабах. Будуючи в кредит атомні електростанції по всьому світу. Використовує їх як засіб шантажу, наприклад будуючи в Білорусі в складних геодезичних умовах з порушенням будівельних норм атомну станцію за 50 кілометрів від столиці Литви – Вільнюса. Чи створюючи важелі відкладеного шантажу, кредитуючи будівництва АЕС в Туреччині, Ірані, Індії, плануючи їх в Угорщині, Єгипті та інших країнах.

Очевидно, вже зараз зрозуміло, що це данайські дари, які несуть загрози і країнам, в яких планується будівництво російських атомних станцій, і глобальну загрозу для цілого світу.

Проблему мавпи з гранатою треба вирішувати негайно і кардинально, бо, як відомо, з терористами переговорів не ведуть.

Шляхом ядерного шантажу із Запорізькою АЕС росія намагається досягти двох цілей. Перша мета – порушити енергетичний баланс України напередодні зими, друга – погіршити ситуацію в Європі з погляду енергетичної безпеки, аби вплинути на її політику.

Ціль №1 – вибити ЗАЕС з енергетичної системи України, порушивши наш енергетичний баланс, відповідно погіршивши енергетичну безпеку України напередодні зимового сезону. Друга ціль стосується безпосередньо Європейського союзу. Коли у тебе шалені ціни на газ, то ти скрізь де можна намагаєшся компенсувати збільшенням потужностей електроенергії. Який найпростіший шлях для європейців отримати додаткові обсяги електроенергії? Збільшити імпорт з України завдяки тому, що ми є частиною ENTSO-E – європейської електричної мережі – ми можемо реально вирішити низку проблем в таких країнах, як Польща та інших, в плані енергетичної безпеки», – розповів Кулеба.

Якщо буде порушено енергетичний баланс України, наша країна відповідно припинить експорт, чим порушить енергобаланс Європи. «Ситуація в Європі стає ще гіршою з точки зору енергетичної безпеки, цін і далі настають відповідні політичні та соціальні наслідки», – додав міністр.

Справа, за його словами, в економіці, енергетиці та політиці – тому що великі ціни на енергоносії зрештою позначаються на політиці.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Резолюцію підтримали 99 делегатів. Утримався один.

Найважливіші моменти документа:

·                     В резолюції зазначається, що російський режим — є терористичним.

·                     Вперше в історії Рада Європи заявила, що потрібно дати зброю. Йдеться про системи ППО для захисту цивільного населення.

·                     Перебування Росії у Радбезі ООН — не є легальним, немає юридичних підстав, чому РФ там є в організації.

·                     Якнайскоріше створення міжнародного трибуналу.

"Це потужний сигнал світового масштабу, і це ще один крок, щоб Росію визнали країною-спонсором тероризму. Ще один крок, який наближає нас до міжнародної ізоляції Росії".


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.