Динамо vs Карпати. Буде цікаво

16 октября 2010, 13:10
💬 0
👁 20

Перед сьогодняшнім протистоянням Динамо - Карпати читайте порцію свіжої футбольної аналітики від нашого львівського кореспондента Андрія Яворського.

ДИНАМО (Київ) vs КАРПАТИ (Львів)

16 жовтня 2010 р., 15:00. Київ, стадіон Динамо імені Валерія Лобановського. Хмарно,  + 12 градусів за Цельсіем

Телеефір: 1+1 (пряма трансляція)

Текстова онлайн-трансляція: СПОРТ bigmir)net

Дуже цікаве протистояння очікує нас сьогодні. Про це говорили і гравці команд, і звичайні вболівальники, і це незважаючи на велику кількість травмованих та дискваліфікованих футболістів.

Динамо + Карпати = Пиво

Про відносини клубів можна сказати багато, особливо про фанів. Динамівські та карпатівські фанати мають дружні стосунки, завжди тепло зустрічають один одного: пригадується банер Динамо + Карпати = пиво на львівському матчі, який фанати передавали між секторами від вболівальників Динамо до карпатівців.

Але це аж ніяк не впливає на принциповість матчу, а навпаки - надає йому особливого забарвлення. Взагалі годі знайти більшого подразника для гравців Карпат як київське Динамо. З таким запалом вони не грають проти жодної команди, а якщо згадати "півкілометрові" черги за квитками на останній матч Карпат з Динамо у Львові, то можна зрозуміти, яке важливе значення для львів’ян має цей поєдинок.

Суркіс vs Димінський

Хороші стосунки між фанатами ніяк не впливають на складні й напружені відносини між президентами клубів. Конфлікт тягнеться віддавна - ще з часів, коли Карпати опинились у Першій лізі. До цього додається "договірний" скандал, що теж підлив масла у вогонь в стосунки Димінського та Суркіса.

Жага реваншу

Карпати в минулому сезоні змогли у протистоянні з Динамо заробити 4 очки, зігравши у Києві 1:1, а у Львові перемогли з рахунком 1:0. Тому кияни намагатимуться зробити все, щоб взяти реванш.

Зранене Динамо

Те що відбувалось з Динамо, бачила вся країна, логічним завершенням всіх провалів стала відставка Газзаєва. Олег Лужний вже вдруге стає виконуючим обов`язки головного тренера у дуже непрості для Динамо часи. Якщо за поразку від Шахтаря його не критикували, то за невдачу з львів’янами йому, та й команді, ніхто не пробачить.

Травми, дискваліфікації

Епідемія травм та дискваліфікацій переслідує обидві команди. Як і в Динамо, так і в Карпат лазарет переповнений, а ще й дискваліфіковані Ель Кадурі, Кополовець та Худобяк. Під питанням вихід Кожанова та Годвіна, які не змогли дограти матчі з Металістом.

Спад і криза

У двох команд помітний спад. У киян це навіть більше схоже на кризу, а щодо Карпат, то помітне виснаження футболістів - це спостерігалось у матчі з Металістом. Хоча це тільки початок складного календарного періоду. Вже у четвер у Львів приїжджає іспанська Севілья.

Після збірних

У двох команд багато гравців були залучені у матчах за свої збірні - львівяни Худобяк та Федецький грали за національну збірну, Голодюк та Гудима - за молодіжні. Те, як вони зможуть відновитись теж вплине на результат матчу.

Ключові протистояння

Голодюк, Ткачук – півзахист Динамо

Оскільки Худобяк дискваліфікований, а Годвін та Кожанов під питанням, то відповідальність за налагодження гри лягає на плечі Голодюка, йому має допомагати Ткачук, який тільки відновився від травми.

Динамо – тіні минулих невдач

Шахтар в цьому турі свій матч виграв і відірвався вже на 8 очок. Тому, щоб не відпустити Гірників у вільне плавання, динамівцям потрібно сконцентруватись, перемогти і показати, що вони команда.

Гусєв, Зозуля, Шевченко - оборона Карпат

В останніх матчах за Динамо та збірну нападники киян показують непогану взаємодію, але в останній момент щось заважає їм реалізувати свої моменти. Обороні Карпат треба бути уважною, щоб не зробити таких помилок, як пропущений гол у грі з Металістом.

Андрій Яворський спеціально для СПОРТ bigmir)net