Концерт Lubomyr Melnyk

Корреспондент.net,  1 июня 2018, 22:49
💬 0
👁 918

Після успішного українського туру, аншлагу в столиці Любомир Мельник повертається до Києва з єдиним літнім сольним концертом в Україні!

Lubomyr Melnyk - композитор українського походження, більш відомий як найшвидший піаніст на планеті. Ще на початку 80-х піаніст Любомир Мельник розробив власну нотацію і техніку гри надшвидких арпеджіо (звану «безперервною музикою»), написавши безліч творів з її використанням. Маестро здатний грати 19,5 нот в секунду кожною рукою, чим він користується аж ніяк не для демонстрації своєї техніки. Мелодизм творів не в зміні нот, а в накладенні і взаємодії обертонів, які виникають з цілих лавин і шквалів нотних потоків. Створюється безперервне полотно звуку, в яке Любомир раз у раз вплітає різні нитки і візерунки, роблячи це легко і невимушено, що надає його музиці звучання, характерне для цілком повільного ембієнту. Його музика виводить звучання інструменту на абсолютно новий рівень. Композитор, який демонструє неймовірне і щоразу вражаюче володіння інструментом.

Він музикант світового рівня. Про нього пише BBC, «The Guardian», «The Telegraph» та у захваті знаменитий німецький композитор, піаніст-неокласик Нільс Фрам. Йому незабаром 70, а концерти з успіхом проходять по всьому світу: в Канаді, Швеції, Англії, Франції, Німеччині, Італії, Польщі, багатьох інших країнах і навіть в Австралії. Півтора роки тому вперше приїхав з концертом і до України. Його музика видається на багатьох популярних європейських лейблах. Композитор не просто дивує слухачів - він надихає і інших музикантів, перед початком весняного туру презентувавши спільне live-відео на пісню Христини Соловій.

18 червня о 17:00 в Актовій залі КМЦ у Вас буде нагода зустрітися з найшвидшим піаністом світу Любомиром Мельником.
- Як Любомиру вдається грати 19.5 нот за секунду?
- Як довго довелося Любомиру здобувати визнання?
- Як він змушує інструмент звучати по-новому?
Про все це ви зможете почути на нашій зустрічі.

ТЕГИ: Киев концерт