Kyiv Open: тенісний турнір світового значення в Україні. Як це було

Корреспондент.net,  2 ноября 2021, 20:55
💬 0
👁 3895

Вперше, після 15-ти річної перерви у Києві відбувся міжнародний челенджер Kyiv Open серії ATP Challenger Tour.

 

Захід пройшов у вересні на ґрунті Tennis Park.

“Це було нелегко, але ми зібрали команду організаторів, які щиро вболівають за розвиток тенісу в Україні та готові інвестувати.  - коментує Михайло Філіма, директор турніру, капітан жіночої збірної України по тенісу. - На реалізацію було витрачено вражаючу суму, але воно того однозначно вартувало. Ми заклали міцний фундамент і вже готуємося до наступного року”.

Серед спортсменів-учасників турніру були представники 17 країн та відомі українці. Сергій Стаховський - всесвітньо відомий тенісист-професіонал, підтримав змагання та став обличчям міжнародного турніру в Україні.

Організатори зізнаються, що побоювались порожніх трибун через низький рівень розвитку тенісу в країні, але фінальний день порадував повною посадкою глядачів, враховуючи карантинні обмеження.

Ми ризикнули - і у нас все вдалося - ділиться враженнями головний організатор турніру та, одночасно, спонсор і партнер заходу, Андрій Комар - Нам сприяла погода, ми змогли виконати всі правила міжнародної спільноти та досі отримуємо позитивні та схвальні відгуки як від учасників, так і від глядачів.”


12 великих компаній-партнерів допомогли реалізувати турнір:

 

Kyiv Open в цифрах:

Організатори вже заявили про старт підготовки до Kyiv Open 2022 та закликали долучатися тих, кому важлива позиція України на міжнародній спортивній арені.

 
 

У нас є великий потенціал - підсумовує Андрій Комар, - потрібно розвивати тенісну культуру для молодих гравців, які вже прославляють Україну далеко за її межами”.


Усі деталі на офіційному сайті

 

 

Довідка

ATP Challenger Tour - серія змагань професійних тенісистів, які проводяться під егідою Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР) протягом календарного року. В останні роки проводиться понад 150 «челленджерів» на рік у більш ніж 40 країнах світу.

ТЕГИ: Киев теннис турнир