Freedom Holding Corp. нарощує допомогу Україні під час війни

Корреспондент.biz,  27 сентября 2024, 11:00
💬 0
👁 829

Freedom Holding Corp. є соціально відповідальною компанією, яка вважає своїм обов'язком підтримувати та розвивати проєкти, що покращують життя суспільства.

 

Для Холдингу та його керівництва соціальна відповідальність — це не просто виділення частини прибутку на благодійність, а побудова бізнес-моделі, яка постійно враховує участь у розвитку країни та підвищенні якості життя її громадян.

Благодійні ініціативи Холдингу стали важливим прикладом того, як бізнес може відповідати на гуманітарні кризи не лише фінансовою підтримкою, а й через довгострокові стратегії допомоги. Такий підхід дозволяє створювати основи для відновлення та розвитку суспільства в майбутньому, а також відображає загальні тенденції серед міжнародних компаній, орієнтованих на соціальну відповідальність.

З початку повномасштабного російського вторгнення Інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp. і його CEO Тімур Турлов реалізували численні благодійні проєкти допомоги українцям, які постраждали від війни, у різних сферах: від забезпечення продовольчими продуктами до медицини, обладнання бомбосховищ та здобуття освіти.

Freedom Holding Corp. — одна з найбільших роздрібних інвестиційних компаній у країнах Центральної Азії та Східної Європи — і особисто її засновник Тімур Турлов з початку повномасштабного російського вторгнення безперервно підтримують Україну, надаючи пряму допомогу переселенцям, медикам та дітям, а також співпрацюючи з благодійними фондами.

Засновник компанії Тімур Турлов одразу після початку повномасштабної війни у 2022 році відмовився від російського громадянства, а Freedom Holding Corp. продала російську частину бізнесу і припинила будь-яку діяльність у Російській Федерації. Ця інформація офіційно відображена у звіті Холдингу на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). Компанія звітує про свою діяльність перед усіма благодійними організаціями, державними органами та українським суспільством.

З початку повномасштабної війни Тімур Турлов перерахував 1 млрд тенге власних коштів до українського посольства в Республіці Казахстан для надання гуманітарної допомоги в Україні, а також  371 млн 566 тис. тенге — на рахунки благодійних фондів у Казахстані, які теж збирали гуманітарну допомогу українцям.

До волонтерського центру Help Ukraine Center у Польщі Freedom Holding перерахував 2,35 млн євро. Кошти спрямували на закупівлю ліків, продуктів харчування, кормів для тварин, засобів гігієни тощо. Значна частина внеску призначалась на придбання засобів тактичної медицини, які рятують людей з тяжкими пораненнями від надмірних втрат крові. Також компанія забезпечила продуктовими наборами 10 тис. сімей у регіонах, що найбільше постраждали від окупації. Парамедикам передали 3 тис. сухих пайків.

2 млн євро Холдинг перерахував на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги через фандрейзингову платформу UNITED24, створену за ініціативи президента Володимира Зеленського. Про збір грошей на реанімобілі оголосила перша леді Олена Зеленська під час другого Саміту перших леді та джентльменів 23 липня 2022 року.

Благодійний фонд «Твоя опора» отримав від Freedom Holding Corp. 300 тис. євро на закупівлю медичного обладнання екстреного класу для дитячих лікарень у Київській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Саме ці медзаклади приймають поранених із лінії фронту.

Благодійному фонду «Допоможемо разом» перерахували 300 тис. євро на гуманітарну допомогу населенню та переселенцям.

Холдинг став донором простору Freedom Space та перерахував на реалізацію проєкту 3 млн євро. За ці кошти оновили 30 бомбосховищ у школах. Проєкт охопив різні міста України: від Тернополя та Хмельницького до Харкова й Запоріжжя. Наразі ремонтні роботи завершилися, укриття обладнані всім необхідним для тривалого перебування чи навчання. У Києві до початку навчального року відремонтовано вже чотири укриття.

 
 

Freedom Space — це нова філософія безпеки навчання. В укритті є тепло, світло, вентиляція, санвузол з холодною та гарячою водою. Простір облаштовано сучасними меблями, дитячими килимками, зручними кріслами, м'якими іграшками, кінопроєкторами. У сховищах є навіть настільні ігри та стенди з дитячою літературою на грошову тематику, яка допоможе розвивати фінансову грамотність.

У 2024 році 350 тис. євро спрямували на повну реконструкцію та оснащення укриття в Національному університеті імені Тараса Шевченка.

Ще 350 тис. євро компанія передала до благодійного фонду Usyk Foundation на реконструкцію та модернізацію укриття у Дніпрі для студентів ДНУ імені Олеся Гончара. Реконструкцію планують завершити до кінця 2024 року.

На облаштування першого смартукриття CLUST Space компанія виділила 370 тис. доларів. Це розумний мультифункціональний простір, мета якого — забезпечити безперервний освітній процес під час війни, а також стати платформою для зустрічі талановитої творчої молоді з бізнесом. Укриття відкрили в Центральній бібліотеці КПІ імені Сікорського. Цей сучасний простір може вмістити близько 500 осіб.

На рахунок міжнародного благодійного фонду «Soborna Ukraine» перерахували 103 тис. євро — кошти спрямовані на відновлення зруйнованої внаслідок обстрілів системи центрального водопостачання в Миколаєві.

На створення спеціалізованої клініки Superhumans Center у Львівській області компанія пожертвувала 650 тис. євро. Клініка спеціалізується на протезуванні та реабілітації постраждалих внаслідок російської агресії. Діяльність Superhumans здійснюється під управлінням наглядової ради, до якої входять перша леді Олена Зеленська та міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

270 тис. євро отримав благодійний фонд «Діти героїв», метою якого є довгострокова допомога дітям, що втратили батьків внаслідок війни в Україні.

20 тис. євро Холдинг пожертвував на підтримку Всеукраїнської інноваційної екосистеми Sikorski Challenge Ukraine у Київському політехнічному інституті. Навіть в умовах воєнного часу SCU продовжує свою діяльність як онлайн-школа стартапів, а також щороку проводить фестиваль інноваційних проєктів.

 

Протягом 2024 року до благодійного фонду Usyk Foundation передали 85 тис. євро на придбання карет швидкої допомоги для прифронтових регіонів.

Таким чином, загальна сума пожертвувань вже перевищила 14 млн євро. Попри те, що Freedom Holding Corp. діє в секторі фінансових послуг, компанія продемонструвала здатність швидко адаптуватися до гуманітарних викликів, які принесла війна в Україні.

Внесок Freedom Holding Corp. та особисто Тімура Турлова в підтримку України є вагомим прикладом соціально відповідального підходу. Відмова від російського громадянства та продаж російського бізнесу підтверджують послідовність компанії у своїх діях на підтримку міжнародного права та гуманітарних цінностей. У такому контексті внесок Freedom Holding Corp. у благодійні проєкти можна розглядати як частину ширшого тренду корпоративної відповідальності в умовах глобальної кризи.

ТЕГИ: Украина бизнес помощь