Винагорода за програмою для покупців «Власний рахунок» у мережі «Сільпо» склала 28,4 млн. грн. за перший квартал 2008

5 июня 2008, 15:07
💬 0
👁 32

Київ, 5 червня 2008 р. – торгова мережа «Сільпо» виплатила своїм покупцям винагороду в розмірі близько 28,4 млн. грн. за перший квартал 2008 року в рамках програми «Власний рахунок». Принципово нова система винагороди покупців - «Власний рахунок» - запроваджена на заміну дисконтної програми у вересні 2007 року. Сьогодні вона діє у 115 супермаркетах «Сільпо». До серпня цього року програма буде працювати у всіх магазинах мережі.

Основні цілі нової програми: заохочення постійних покупців торговельної мережі "Сільпо"; поліпшення якості супермаркетів "Сільпо". На даний момент у програмі "Власний рахунок" бере участь близько 765 тис. покупців. За прогнозами, до кінця 2008 року аудиторія складе близько 1,5 млн. чоловік.

У результаті роботи накопичувальної бонусной програми "Власний рахунок" покупці торговельної мережі "Сільпо" зможуть заощадити 277,7 млн. грн. за 2008-2009 рр. Для порівняння: у рамках попередньої дисконтної програми, економія покупців склала б 269,8 млн. грн. за період 2008-2009 рр. Крім цього, програма стала доступнішою для всіх споживачів: так, картка Постійного покупця тепер видається безкоштовно й не має терміну дії, тоді як вартість дисконтної карти становила 20 грн., а термін дії був обмежений 1 роком. Також, завдяки програмі для покупців "Власний рахунок" торговельна мережа "Сільпо" регулярно аналізує дані про покупки споживачів. Отримані дані будуть використані для створення оптимального асортименту, що базується на уподобаннях покупців.

Для розробки й впровадження програми "Власний рахунок" був проаналізований світовий досвід рітейлерів, які успішно використовують бонусні програми у своїй практиці. Також торговельна мережа "Сільпо" залучила зовнішніх консультантів, з багаторічним досвідом впровадження подібних програм у Європі. Перед національним запуском програми у всіх супермаркетах "Сільпо" України була проведена ґрунтовна підготовча робота, у тому числі запущена пілотна версія в місті Славутич. Аналіз споживчих уподобань показав, що покупці в цілому позитивно реагують на бонусну програму й тільки невелика кількість покупців при виборі магазину керується наявністю моментальної знижки - дисконту. При цьому відвідувачі більш прихильно ставляться до довготермінових накопичувальних програм, таких як "Власний рахунок".