Заява прес-служби Мінвуглепрому

2 сентября 2008, 10:12
💬 0
👁 8

Останнім часом у ряді засобів масової інформації (зокрема, газетах «Коммерсант Украины», «Экономические известия», інформагентстві «Інтерфакс-України» і інших) наполегливо мусується питання про те, що нібито з’явилося якесь ТзОВ «Проспецінвест», котре входить до складу російського ЗАТ «Сибірський Антрацит», і начебто воно уклало договір на співпрацю та спільну господарську діяльність із державним підприємством «Ровенькиантрацит» Луганської області.

Більше того, із газети "Коммерсант Украины" в Мінвуглепром навіть переслали якийсь аркуш паперу, озаглавлений прес-релізом ТзОВ "Проспецінвест".Ще за годину цей дивний опус, як надзвичайно важлива новина з’явився на стрічці "Інтерфаксу". У ньому стверджується, що дане товариство, нібито виконуючи свої обов’язки відповідно до укладеного договору, на рахунки ДП "Ровенькиантрацит" перерахувало 500 мільйонів доларів США для спільної діяльності.

Дещо раніше у газеті "Коммерсант Украины" було опубліковано ксерокопії якихось документів, яким приписувалася роль нібито укладених договорів на спільну діяльність поміж ДП "Ровенькиантрацит" і якимось міфічним ТзОВ "Проспецінвест". Що при перевірці насправді виявилося чистої води фальшивкою. Оскільки попросту ніяких договорів не укладалося, ніякі документи  керівниками підрозділів і фахівцями Мінвуглепрому не підписувалися. А як заявив в. о. генерального директора державного підприємства "Ровенькиантрацит" Ю. Є. Зюков, продемонстровані  у газеті "Коммерсант Украины" начебто ксерокопії договірних документів є не що інше, як продукт звичайної комп’ютерної графіки. Його власний підпис взагалі підроблений. Отже, ні про який "Сибірський антрацит" у Ровеньках не чули і нічого про це не знають. На шахтах державного підприємства вистачає власного, українського антрациту, видобуток якого успішно зроастає. І вся ця брудна метушня є не що інше, ніж ганебна спроба поставити палиці в колеса підприємству, котре запрацювало на повну потужність.

Минулого четверга, 28 серпня ц. р., у Міністерстві вугільної промисловості України відбулася прес-конференція міністра В. І. Полтавця.  Одним із питань, яке задали журналісти членові Уряду було: "Чи правда те, що державне підприємство "Ровенькиантрацит" уклало договір на співпрацю з "Сибірським Антрацитом"?

Міністр Віктор Полтавець заявив дослівно так, що "це точно така правда, як те, що я Іван…"

Справа в тому, що в ряді публікацій газети "Коммерсант Украины" керівника Мінвуглепрому уперто, не зважаючи на уточнення нашої прес-служби, листи і факси з міністерства в редакцію, чомусь Міністра Полтавця називають не Віктором, а Іваном.

Крім того, Міністр пояснив журналістам, що ДП "Ровенькиантрацит" ще 2004 року віднесено до розряду підприємств, які не підлягають до приватизації. І тому ніхто ніяких навіть розмов про якусь сумнівну співпрацю, спільну господарську діяльність з наступним поділом дивідендів, тим паче з іноземними інвесторами ніхто не мав навіть права вести, не те що укладати договори. Тим паче, що без розгляду умов договору, його відповідного затвердження  Експертною радою Мінвуглепрому він просто недійсний. 

У зв’язку із новою хвилею подібних фальшивок, прес-служба Мінвуглепрому заявляє про те, що все це є організованою акцією, яка немає під собою ніякої фактичної бази. Це банальні провокації людей, яких дратує те, що новому керівництву Мінвуглепрому нарешті вдалося зупинити падіння видобутку вугілля в Україні, відтак, за вісім місяців року видано "на-гора" на 2 мільйони 240 тисяч тонн "чорного золота" більше проти відповідного періоду минулого року, і цей підйом на виробництві успішно продовжується. Тому цією заявою ми хочемо покласти край усім інсинуаціям, якій на цей кшталт продовжуються уже тривалий час.

Прес-служба Мінвуглепрому уповноважена заявити, що державне підприємство "Ровенькиантрацит" було і залишається в системі Мінвуглепрому. В Міністерстві не розглядалося і не розглядається ніяких документів щодо передачі державного підприємства в оренду, як про це писалося в пресі, ні щодо приватизації його, ні тим паче щодо спільної діяльності з якимсь міфічним "Сибірським Антрацитом", тим паче ТзОВ "Проспецінвест". Принаймні, аж до тих пір, поки в Україні не буде створено відповідної законодавчої бази про особливості приватизації вугільних підприємств, поки ДП "Ровенькиантрацит" буде віднесене до тих стратегічних підприємств, які не підлягають до приватизації.

 

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями