Національній кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка виповнилось 80 років!

12 сентября 2008, 15:38
💬 0
👁 35

11 вересня 2008 року Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка відзначила 80-річний ювілей у найбільшому в Європі знімальному павільйоні, який у цей день був надзвичайно урочистий та святковий.

На червоній доріжці гостей зустрічав директор кіностудії ім. О. Довженка Ігор Леонідович Ставчанський. Привітати кіностудію прийшли: Олександр Турчинов, Леонід Черновецький, Юрій Богуцкий , Василь Вовкун, Ганна Чміль, Дмитро Гнатюк, Влад Ряшин, Юрій Мінзянов, Євген Шерстобітов, Олесь Санін, Миколай  Засеєв-Руденко, Юрій та Михайло Іллєнки, Олександр Кірієнко, Микола Мащенко, Володимир Ар’єв, Раїса Недашківська, Ніна Матвієнко, Ольга Сумська, Лесь Сердюк,  Сергій Маслобойщиков, Володимир Горянський, Костянтин Ріттель-Кобилянський та багато інших.

Святковий настрій вечора створювали ведучі Ольга і Наталья Сумська та Олексій Богданович, а також виступи гуртів "Мандри", "Йо-Гурт", "Джанкой Бразерс",  тріо "Золоті ключи" та тріо тенорів "Солов’ї України". А завдяки неповторному "живому виконанню" музики з кінофільмів у супроводі симфонічного оркестру "New Era Orchestra" (диригент Тетяна Калініченко) гості відчували себе в атмосфері кіномистецтва.

 

Саме на цій кіностудії було створено такі шедеври вітчизняного кінематографу, як "Земля", "Тіні забутих предків", "Білий птах з чорною ознакою", "В бій ідуть тільки "старики", "Королева бензоколонки" та багато інших. За 80 років існування  кіностудії було відзнято біля 1 000 фільмів, більшість з яких ставали значним етапом в історії нашого кіномистецтва.

 

Сучасна Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка — це сучасне кінопідприємство, здатне вирішувати найскладніші завдання при зйомках фільмів різної постановочної складності та будь-яких жанрів.

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями