УПЕВНЕНИЙ КРОК УКРАЇНИ ДО ЄВРОПИ - ВАТ «ДАШУКІВСЬКІ БЕНТОНІТИ»

26 сентября 2008, 12:50
💬 0
👁 268

26 вересня ВАТ «Дашуківські Бентоніти» урочисто відкрило нове виробництво з випуску унікального для українського ринку продукту - високоякісних бентонітових глинопорошків для цивільного будівництва, які використовуються в безтраншейних технологіях будівництва інженерних підземних систем, комунікацій, колекторів, транспортних магістралей; будівництва фундаментів будинків та укріплень методом «стіна в ґрунті».

Відкриття даного виробництва не просто збільшить виробничі потужності ВАТ "Дашуківські бентоніти" на 30 000 тонн високоякісної бентонітової продукції, але й створить додаткові робочі місця та виведе вітчизняне підприємство на один рівень з провідними світовими виробниками аналогічної продукції.

 

         За свою 28-річну історію ВАТ "Дашуківські бентоніти" вироблено понад 5 млн.700 тис. тонн бентопродукції, виконано розкривних робіт в обсязі майже 14,905 млн. тис. м3.  У Лисянському районі ВАТ "Дашуківські бентоніти" є найбільшим платником коштів до зведеного бюджету України. Тільки за перше півріччя поточного року проектом "Дашуківські бентоніти"  сплачено 3 431,00  тис. грн., що складає  22 % загальнорайонних надходжень.

 

        Сьогодні комбінат здатен забезпечити робочими місцями із стабільною заробітною платою 412 жителів Лисянського району. Приємно, що й досі в цьому чисельному колективі продовжують працювати понад  30-ть шановних співробітників, які стояли у витоків становлення комбінату. Товариство не має заборгованості щодо платежів до бюджету, Пенсійного та інших фондів, а це - своєчасно виплачена заробітна плата працівникам бюджетної сфери та пенсії.  За сім місяців поточного року середньомісячна заробітна плата на підприємстві складає 1 662 грн. У планах ВАТ "Дашуківські бентоніти" - вирішення проблем освіти фахівців і закріплення на робочих місцях підприємства нових кадрів.

       З кожним роком ВАТ "Дашуківські бентоніти" нарощує темпи росту виробництва продукції. Так у 2007 році у порівнянні з 2006 роком приріст випуску продукції склав 13,8%, а за 6 місяців 2008 року  до відповідного періоду минулого року він становить 24,27%.

       У 2004 році на підприємстві проведено важливі заходи з удосконалення системи управління якістю. 1 червня 2005 року Німецьким товариством з акредитації підприємству був виданий сертифікат, що засвідчує відповідність системи управління якістю здійснюваних на ВАТ "Дашуківські бентоніти" процесів видобутку, переробки і збуту бентонітової та палигорскітової глини вимогам міжнародного стандарту ІSО 9001:2000. У травні 2008 року підприємство пройшло ресиртифікаційний аудит и отримало сертифікат відповідності системи управління якістю, який підтверджує відповідність  міжнародному стандарту ISO 9001:2000 (Система управління якістю).

         Протягом 2006-2008 років було проведене розширення нових виробничих потужностей. Особливість нового виробництва це  автоматизація технологічних процесів, енергозбереження, новітні  технології переробки бентоніту та безпосередньо випуск нових видів продукції з більшою глибиною переробки, що дає можливість підприємству розширити ринки збуту та перейти на більш високий технологічний рівень.

       Правління товариства постійно приділяє велику увагу соціальному забезпеченню своїх працівників.  Кожного року воно забезпечує працівників путівками для відпочинку на березі Чорного та Азовського морів з оплатою 50 % їх вартості та безкоштовним перевезенням до місця відпочинку, частково компенсує вартість харчування в їдальні, проводить виплату допомоги в зв’язку з виходом на пенсію в розмірі 5-ти місячних окладів. З 2007 року на підприємстві діє система мотиваційних виплат, яка залежать від результатів за звітний період. За рахунок коштів товариства готуються спеціалісти, в яких є потреба, виділяються безпроцентні позики на лікування, весілля та інші потреби.

      Правління товариства на собі знає, як непросто підіймати успішний бізнес у регіоні, де практично відсутня або дуже погано функціонує соціальна сфера. Ось чому одним з напрямків діяльності проекту "Дашуківські бентоніти" є благодійність. З історією підприємства тісно пов’язаний соціально-економічний розвиток Лисянського району. За безпосередньої участі підприємства у смт. Лисянка збудовано та введено в дію 16 тис. м2 житла, дитячий садок, дитячий майданчик в смт. Лисянка, ряд інших об’єктів. Підприємством надається благодійна допомога пенсіонерам. А з вересня 2003 року ВАТ "Дашуківські бентоніти" в рамках благодійної програми "Корпорація "Астрон-Україна – дітям" розпочало свою програму по наданню матеріальної допомоги, спрямованої на дітей з категорійних сімей, медичні заклади, школи та бібліотеки Лисянського району.  За період 2005-2008 років, проектом "Дашуківські бентоніти"  надано допомоги  на розвиток соціальної та духовної сфери в розмірі понад  620 тис. грн.

    Для подальшого розвитку ВАТ "Дашуківські Бентоніти" в період з другої половини 2008 року по 2012 рік  планується залучити інвестицій на загальну суму майже 49 млн. грн., які дозволять підприємству розширитися,  здійснити модернізацію та реконструкцію виробничих потужностей, підвищити продуктивність технологічних ліній, знизити собівартість продукції та виробляти якісну продукцію, що відповідає європейським та світовим стандартам.

 

Урочисте відкриття відбулося за участю: Першого заступника Голови Черкаської обласної державної адміністрації Гамана Петра Ілліча, Заступника Міністра фінансів України Матвійчука Володимира Макаровича, Президента Асоціації "Сучасні безтраншейні технології" Прокопчука Віктора Андрійовича, Голови Ради Корпорації "Астрон-Україна" Кирилова Юрія Геннадійовича та Голови Наглядової Ради ВАТ "Дашуківські Бентоніти" Фріндта  Юрія Людвіговича.

 

 

 

 

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями