Представники «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» та ВБФ «Хелпіка» передали 500 000 грн. безпосередньо в руки 245 сімей

13 октября 2008, 12:17
💬 0
👁 99

Львів – Івано-Франківск – Чернівці – Київ. 9-13 жовтня 2008 р. – Розмиті дороги, порушені будівлі, похилені дерева… – таку картину спостерігали учасники невеликої команди допомоги постраждалим від повені у Західній Україні у складі представників благодійного фонду «Хелпіка», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» та локальних ЗМІ. Вони власноруч передали по 2 000 грн. 245 постраждалим родинам Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей.

Після повені минуло вже більше двох місяців, проте постраждалі регіони лише приходять до нормального функціонування, поступово відновлюючи перервані шляхи комунікацій, транспортних сполучень.

 

До закінчення відновних робіт ще далеко, оскільки, повінь завдала країні значних збитків. Згідно даних ООН в 6 областях були підтоплені 767 населених пунктів, пошкоджено 553 автомобільні мости, 728 пішохідні мости, розмито 660 км автомобільних доріг різного призначення. Проте для кожного важливішою є його власна біда – підтоплений або, навіть, знищений будинок, який потребує негайного ремонту.

 

Допомогти безпосередньо постраждалим взялись разом благодійний фонд "Хелпіка" та "МЕТРО Кеш енд Кері Україна". Вони розмістили в усіх 20 оптових магазинах “МЕТРО” скрині для збору коштів, і в результаті клієнти та співробітники змогли разом зібрати 90 443 грн. До цієї суми "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" додала ще 400 000 грн.

 

Подорож розпочалася зі Львову, де команда відвідала 50 родин району Старий Самбір. Від будинку до будинку лунали історії повені. “Це було справжнє лихо, – каже пані Оксана, жителька села Хирів. ЇЇ будинок постраждав від другої повені, яка завдала шкоди регіону 9 серпня. - Я не працюю. В мене чотири дитини. Один син інвалід. Це був такий страх – води по пояс,” – казала крізь сльози вона. На отримані 2 000 грн. пані Оксана планує закупити “бульби”, щоб протриматись до весни, адже все з городу вимило дощем.

 

В Івано-Франківській області команда відвідала 100 родин Галицького району. “Дякую, дякую вам! Ми пережили таке лихо. Цього року ми зимуватимемо ось тут”, – казав крізь сльози пан Василь, житель села Маріямпіль. Його будинок повністю розмило. Аби перезимувати, він поставив хатинку 2 на 5 метрів для родини у 5 осіб. Отримані 2 000 грн. він витратить на підготовку до зими.

 

За чотири дні подорожі команда подолала понад 2 000 км. поганих доріг. В Чернівецькій області вона мала на меті відвідати 50 родин Путильського району аби безпосередньо у руки кожній родині передати грошову допомогу. Дістатися до будинків змогли лише завдяки потужності “Ленд Роувера”, який у підтримку програми допомоги безкоштовно надала компанія Winner.

 

“Декілька разів здавалося, що це стане кінцем подорожі, – розповідає Тетяна Бабенко, начальник відділу корпоративних комунікацій. - В Чернівцях ми встановили власний рекорд. За день нам вдалося дістатися лише до чотирьох сімей”. Решті сімей протягом тижня розвозитимуть допомогу працівники оптового магазину “МЕТРО”.

 

“Хай вам Бог помагає,  – зі сльозами на очах сказала Висилина Дмитрівна, будинок якої стоїть високо у горах і понад 1.5 можна дійти тильки пішки. – Я дякую всім людям, які збирали гроші. Любові їм, бо це найголовніше у житті. Я стара бабця, то я знаю,” – продовжила вона. Василина Дмитрівна мріє, закінчивши вишивати портрет Шевченка, який вона вже розпочала, подарувати його на виставку у музей.

 

Подорож була довгою та виснажливою, але вдячні слова від отримавших допомогу були того варті. “Допомога тим, хто у біді – частина нашої корпоративної соціальної відповідальності, – зазначив Аксель Лухі, директор “МЕТРО Кеш енд Кері Україна”. – Ми вирішили власноруч обрати родини та передати кошти, аби переконатися, що допомога насправді надійшла тим, кому призначена, в повному обсязі”.

 

“Напередодні цього “марафону” допомоги я особисто проїхав всі райони разом із директорами магазинів “МЕТРО” у кожному місті. Ми мали переконатися, що надаємо прозору допомогу,” – підтвердив Олександр Білецький, голова правління фонду  “Хелпіка”.

 

У серпні “МЕТРО Кеш енд Кері Україна” надала благодійну допомогу у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів на загальну суму у 120 000 грн. постраждалим від повені регіонам. З 15 серпня по 15 вересня разом із фондом "Хелпіка” компанія ініціювала програму зі збору коштів в усіх 20 магазинах у 15 містах країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корреспондент.net не несет ответственности за информацию, содержащуюся в пресс-релизах, предоставленных компаниями