ЗАТ «Крафт Фудз Україна» запускає нову категорію печива

13 марта 2009, 17:59
💬 0
👁 355

У березні 2009 року компанія «Крафт Фудз Україна» запускає на ринок новий портфель продукції категорії пакованого печива: «Бісквітні десерти «Корона», «Шоколадні канапе «Корона» та бісквітні тістечка «Ведмедик Барні» з шоколадною начинкою. \r\n\r\n\r\n

«Категорія печива є одним із стратегічних пріоритетів «Крафт Фудз Інк.» (Kraft Foods), і мета нашої компанії – стати виробником №1 найякісніших продуктів категорії печива в Україні,» - коментує Святослав Комаха, Директор із маркетингових стратегій та інновацій, ЗАТ «Крафт Фудз Україна».

Ринок «снеків» (англ. snack) є одним з швидко зростаючих у світі, в якому печиво – одна з найбільших категорій. Наприкінці 2007 року корпорація придбала підрозділ французької компанії Groupe Danone, що спеціалізується на виробництві печива та продуктів злакових культур, з метою зміцнити присутність на цьому ринку і доповнити портфель торгових марок такими потужними брендами світового масштабу, як LU, Tuc, Prince та інші.

В Україні команда з маркетингових стратегій та інновацій досліджувала можливості компанії виходу у нові категорії протягом декількох років. Після чого Рада Директорів прийняла рішення працювати з категорією преміального печива, що було обумовлено декількома чинниками. По-перше, ринок є привабливим з точки зору об’єму та потенціалу до зростання. Наприклад, в Україні споживання печива однією людиною в рік складає близько 3,4 кг. Для порівняння, в інших країнах Східної Європи цей показник складає 3 кг, а у найближчій до нас Польщі – близько 2 кг.
 
По-друге, корпорація «Крафт Фудз Інк.» має 110-річний досвід виробництва та продажу печива (серед найвідоміших торгових марок з прибутком понад мільярд доларів США – Oreo та Nabisco, а також такі бренди, як Ritz, Triscuit, Chips Ahoy!). Крім того, після придбання минулого року, а з тим і зміцнення лідерських позиції на світовому ринку, компанія спрямувала стратегію на розбудову саме цієї категорії. По-третє, ніша пакованого преміального печива на українському ринку не є заповненою, а продукція «Крафт Фудз Україна» має суттєві переваги, порівняно з іншою подібною продукцією на ринку.  

«Бісквітні десерти «Корона» (136г) – вишуканий десерт, що гармонійно поєднує три різні за смаком та текстурою шари: ніжний бісквітний медальйон, соковите фруктове желе та справжній чорний шоколад «КОРОНА». Смаки - апельсин, вишня та полуниця.

«Шоколадні канапе «Корона» (150г та 25г) – це поєднання двох компонентів: виготовленого в особливий спосіб хрумкого печива, яке коронує плиточка справжнього шоколаду «КОРОНА». Ідеальна комбінація до чашечки кави або чаю Смаки – молочний та чорний шоколад. Продукт вже понад сто років існує у Франції, саме тому отримав назву «канапе».

Бісквітні тістечка «Ведмедик Барні» (30г та 150г) -  м’який бісквіт, що містить злаки, молочні продукти та кальцій, смачну шоколадну начинку та має форму веселого ведмежати. Продукт не містить барвників та консервантів і має спеціально розроблену для дітей забалансовану рецептуру. Цим продуктом ласують у Франції, Чехії, Польщі, Росії, Румунії, Угорщині.

Три продукти, які українська команда запускає у категорії печива на ринок, займають ключові позиції у портфелі печива компанії «Крафт Фудз» в Європі. На даний момент продукція для українського споживача виробляється в Польщі та Росії.

«Сьогодні «Крафт Фудз Україна» дарує своїм шанувальникам нові, самачні, особливі продукти, які поєднують у собі наш багаторічний досвід у виробництві шоколаду та печива. Просто спробуйте! І я впевнений, що Вам сподобаються новинки від «Корони», а Вашим малюкам веселий та енергійний «Ведмедик Барні», - коментує Святослав Комаха.

На полицях магазинів продукти з’являться протягом першої декади березня. Рекомендовані ціни на полиці будуть такими: 

- «Шоколадні канапе «Корона» (150г – 11,70 грн. та 25г - 2,25 грн.) 
- «Ведмедик Барні» (30г – 2,50 грн. та 150г – 10,80 грн.) 
- «Бісквітні десерти «Корона» (136г – 7,30 грн.)

«Шоколадні канапе «Корона» та бісквітні тістечка «Ведмедик Барні» 150г будуть продаватися лише у супермаркетах.
 
ДОВІДКА

* 1898 створено The National Biscuit Company через злиття десятків місцевих та регіональних пекарень та булочних по всій Америці. 
* 1912 National Biscuit Company представляє печиво Oreo. 
* 1934 National Biscuit Company представляє в США крекери Ritz.
* 1952 на продуктах National Biscuit Company з’являється добре відомий сьогодні червоний трикутник Nabisco.
* 1963 з’являється новий бренд печива з шоколадними кульками Chips Ahoy! у спеціальному зручному пакуванні на зразок пакування кавової продукції для багаторазового користування.
* 1981 створено компанію Nabisco Brands шляхом злиття корпорації Nabisco та Standards Brands (1929 р.)
* 2000 Philip Morris Corporation придбало Nabisco Holdings Corporation за 19,2 млрд американських доларів та інтегрувала у бізнес Kraft Foods.
* 2007 Kraft Foods придбала підрозділ французької компанії Groupe Danone за ?5,3 млрд.

ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (КФУ) є українським підприємством, що входить до групи компаній „Крафт Фудз Інк.”, найбільшого в світі виробника запакованих продуктів харчування. КФУ є одним з лідерів на ринку харчових продуктів України в усіх трьох категоріях, в яких представлено продукцію компанії: кава, шоколадні вироби, солоні снеки. КФУ є одним з найбільших в Україні харчових підприємств, що працює на ринку продуктів харчування України з 1994 року. До складу підприємства входять: Тростянецька шоколадна фабрика „Україна” та Вишгородська філія по виробництву чіпсів і фасуванню кави. З 2003 року ЗАТ „Крафт Фудз Україна” відповідає за збут продукції на ринку Молдови, а з 2005 року – на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджані. А з 2008 р. – ще і на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизтану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії. У компанії „Крафт Фудз Україна” працює близько 1600 працівників. Торгові марки: „КОРОНА”, MILKA, Côte d’Or, „ШОКОЛАДНА ФАБРИКА „УКРАЇНА”, SIESTA; „ЛЮКС”; JACOBS, MAXWELL HOUSE, CARTE NOIRE.

«Крафт Фудз Інк.» (http://www.kraftfoodscompany.com (http://www.kraftfoodscompany.com)) робить сьогоднішній день смачнішим у 150 країнах світу. Сто тисяч працівників компанії прикладають свої зусилля, серце і душу, щоб створити смачні продукти, які приносять задоволення споживачам. Ми пишаємося, що наші продукти під відомими торговими марками -  сири Kraft обіди та заправки, кава Maxwell House , м'ясні вироби Oscar Mayer, печиво Oreo і LU, вершковий сир  Philadelphia, кава Jacobs і Carte Noire, напої Tang, шоколад Milka, Côte d’Or, Lacta і Toblerone – дарують людям мільйони посмішок на день. «Крафт Фудз Інк.» (на Нью-Йоркській фондовій біржі ідентифікується як KFT) входить до середнього показника успішності Доу Джонса, зарахована до індексів "Standard & Poor's 500", стійкого розвитку Доу-Джонса та Етібел (Dow Jones and Ethibel Sustainability Indexes).