На Луганщині не може зібратися окружна комісія

21 липня 2019, 15:30
Власник сторінки
0
16

Проте ОВК № 113 потрапила в юридичну колізію, адже згідно із ст. 27, п. 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» «рішення про зміни у складі окружної виборчої комісії оприлюднюється у порядку та у строки, встановлені цією частиною, однак не пізніше останнього дня перед днем голосування».

За інформацією місцевих джерел, на Луганщині ОВК № 113 (центр – Сватове) відучора не може зібратися, аби провести засідання комісії.

Перед днем голосування тут відбулися заміни, у тому числі голови ОВК. Але новий голова – Олександр Колесніков, висунутий політичною партією "Опозиційний блок", не може скласти присягу та вступити в свої повноваження.

Напередодні ввечері він скликав засідання ОВК, проте не зміг підтвердити своїх повноважень – жодних документів від ЦВК він не мав, тож комісія так і не змогла почати роботу. Натомість члени ОВК викликали поліцію, бо вважали дії О. Колеснікова протиправними ще й з огляду на те, що він захопив печатку окружної комісії.

Нічний конфлікт завершився складеними поліцейськими протоколами та вилученням печатки з рук О. Колеснікова та поміщенням її в сейф комісії під охорону поліції. Саме засідання комісії перенесли на ранок неділі, проте й на цей час О. Колесніков не зміг підтвердити своїх повноважень, комісія не зібралась на засідання, а він не склав присягу і не вступив в свої повноваження.

Близько 9-ї ранку дня голосування ЦВК на своєму сайті розмістила зміни в комісії.

Проте ОВК № 113 потрапила в юридичну колізію, адже згідно із ст. 27, п. 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» «рішення про зміни у складі окружної виборчої комісії оприлюднюється у порядку та у строки, встановлені цією частиною, однак не пізніше останнього дня перед днем голосування». На своє засідання комісія спробує зібратися о 20.00.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.