Україна анонсує масштабний контрнаступ: ворог скиглить, готуючись до найгіршого

14 квітня 2023, 12:12
Власник сторінки
0
1692

Вже кілька місяців у ЗМІ та соціальних мережах шириться інформація про ймовірний контрнаступ ЗСУ. Світ в очікуванні цих фундаментальних історичних подій.

Українська армія ще торік довела світові власну міць, рішучість і високу майстерність. Українські захисники показали високий рівень під час звільнення Київщини, півночі країни та Харківщини, Херсонщини. Наразі, коли до України почала активно надходити допомога від європейських партнерів, про звільнення всіх територій від окупантів заговорили ще жвавіше. 

Із лютого 2023 року розпочався набір добровольців у “Гвардію наступу”: на початок квітня до МВС надійшло понад 35 тисяч звернень. Відібрані добровольці готуються на полігонах до звільнення тимчасово окупованих територій. А заступниця Міністра оборони Ганна Маляр зазначає, що стратегічне завдання, яке стоїть перед усіма українськими військовими - звільнення всіх територій України від російських загарбників. 

Блеф чи правда

Прогнози щодо контрнаступу України різняться. Деякі експерти вважають, що активне обговорення цієї теми – це тактика військових, щоб змусити росіян розкидати свої сили на різних напрямках фронту. Насправді абсолютно начхати, як до анонсованого контрнаступу ставляться на болотах. Чи допоможе обрана тактика повернути окуповані території, покаже час. 

Президент Володимир Зеленський 29 березня, оцінюючи ситуацію на фронті, розповів, що "уже найближчими місяцями можемо бути активніші на передовій". Адже наразі до України вже надійшли танки Leopard від Німеччини, Канади, Португалії, Польщі та перші британські Challenger 2.

Про ймовірність контрнаступу говорять і основні сценарії, які розглядають у США. Перший - просування на південь через Херсон до Криму. Другий - рух на Схід з північної позиції, а потім на Південь, перерізаючи російський сухопутний міст. Тим більше, Бен Годжес - командувач військ США в Європі у відставці - вважає, що Україна поверне собі Крим до кінця серпня 2023 року. Головне – не дозволити ворогові встигнути «перевести дух», змінити бойовий склад та зустріти нас із новими силами. Тож, пропоную не ворожити на кавовій гущі, а вірити в сили ЗСУ та чекати на гарні новини із фронту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.