Як вдалося залучити мера Кличко для допомоги 9-й лікарні

01 квітня 2020, 16:15
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
61
Як вдалося залучити мера Кличко для допомоги 9-й лікарні

Велика подяка усім, хто після мого посту в FB у неділю підтримав 9-ту міську лікарню Києва, де лікують хворих на коронавірус, для забезпечення цього заходу усім необхідним. А особливо – меру Кличко.

Який вчора особисто нагрянув у цю лікарню перевірити готовність інфекційного відділення цього закладу до прийому та лікування хворих, а сьогодні на брифінгу продемонстрував велике відео із свого вчорашнього візиту. А також дав розпоряджання надати серйозну допомогу цієї лікарні. Лікарі 9-ої лікарні вдячні людям, які відгукнулися та мерії за цільову допомогу для закупівлі дійсно необхідного для лікування хворих.

Щоправда, на жаль, під час зустрічі з Кличко присутні у інфекційному відділенні лікарі здебільшого поводили себе у дусі радянських показушних традицій зустрічей із керівництвом. Спочатку продемонстрували виробництво, а у підсумку вишукались один за одним і чесно-прозора на камеру запевнили, що у  них зараз все є, всім вони забезпечені та усе під контролем. Максимум вільнодумства – зауважити, що забезпечені усім не до 2030-го року, а на місяць. Та й масштаби припливу хворих сьогодні складно передбачити.

Як висловилась одна моя добра знайома-журналістка про це відео - «врачі щось пробліяли». І розмова, на превеликий жаль, звелася до забезпечення, дійсно, вкрай необхідним, але самим простим – халатами, респіраторами, захисними костюмами тощо. Жодного питання від мера та його супутників та у розповідях лікарів не пролунало про більш серйозне медичне обладнання. Про відсутність якого розповіли медики цієї лікарні.

Залишилось не відомим - чи отримали та у який кількості інфекційне та реабілітаційне відділення цієї лікарні крім окулярів та захисних екранів для персоналу обладнання, яке було вказане у переліку необхідного: відеоларингоскоп, відеобронхоскоп, концентратори кисню, пульсоксиметри та інше.

Як вдасться це прояснити – повідомлю окремо. Бажаючи можуть долучатися  до цього з’ясування – дзвонити у лікарню та конкретно запитувати по кожному з пунктів – скільки є і скільки ще потрібне. Тому що перелік необхідного обладнання, яке надали наприкінці минулого тижня лікарі 9-ої лікарні дійсно вражаючий:

Звертаємося до тих, хто має змогу допомогти відділенню реанімації Київської міської клінічної лікарні №9 підготуватися до можливого масового надходження до лікарні важких пацієнтів. Що необхідно:
1. Відеоларингоскоп.
2. Відеобронхоскоп.
3. Концентратори кисню.
4. Шприцеві насоси.
5. Аспіратори.
6. Монітори пацієнта, пульсоксиметри.
7. Маски лицеві для оксигенації з резервуаром.
8. Катетери для катетерізації центральних вен certofix mono 420.
9. Тепловологообмінники (бактеріальні фільтри) для контурів ШВЛ.
10. Системи для санації закритого типу.
11. Окуляри та екрани захисні для персоналу.
12. Респіратори типу FFP3.
13. Норадреналін ампули.
14. Дозатори ліктьові для антисептиків.
15. Дозатори ліктьові для рідкого мила.
16. Тримачі для паперових рушників настінні...................................................................

Хто зможе надати цю АДРЕСНУ ДОПОМОГУ, пишіть або телефонуйте, будь ласка, мені - 097 948 39 75.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.