Радикали Польщі на службі РФ

29 травня 2020, 16:35
Власник сторінки
0
24

Nрошки допоможемо польському Агентству внутрішньої безпеки (ABW) виконувати свої обов’язки по захисту національної державності

Інша проросійська сила, що є рупором Кремля в Польщі, є маргінальною проросійською партією з правого орієнтацією – «Зміна» («Zmiana»). Лідер партії – Матеуш Піскорський (Mateusz Piskorski). Фактично це колишній неофашистський діяч, що став маргінальним політиком і лобістом російського «євразійства», який уособлює російський політолог та засновник ідейного руху «неоєвразійство» А. Дугін. Піскорський очолює аналітичний центр «Європейський центр геополітичного аналізу» (ECAG), в якому працюють і затяті неофашисти, прихильники «євразійства». У минулому Піскорський був представником екстремістських груп польських скінхедів, членом фракції «Самооборона» (польський аналог «ЛДПР»), видавцем неонацистського журналу «Одалан» і лідером неформальної групи скінхедів «Никлот». У Польщі він має імідж расиста і антисеміта. Раніше спільно з представниками скінхед-руху «Закон Задруги - Північний Вовк» М. Піскорський відвідував з’їзд скінхедів та неоязичників в Москві. Матеуш Піскорський має тісні контакти з російськими екстремістами з організації «Євразійський союз молоді», бойовики якої воюють на стороні донбаських сепаратистів.  За наявними даними, М. Піскорський підтримує тісний зв'язок з О.Кочетковим - активістом ультраправої російської організації «Руська національна єдність» (РНЄ), бойовики якої на даний момент приймають участь на боці донбаських сепаратистів і діяльність якої знаходиться під повним контролем ФСБ Росії. М. Піскорський брав участь і в організації референдуму в Криму, інспірованого російськими спецслужбами.

Крім  Піскорського «Зміну» активно представляє Томаш Янковський (колишній прес-секретар партії «Самооборони»), відомий спалюванням прапорів НАТО під будівлею Сейму або на факельних ходах, організованих неофашистами.

Партія «Zmiana» активно співпрацює з організацією «Фаланга», а згаданий раніше Т. Янковський брав участь у марші «фалангістів» у Кракові 11 листопада 2014 року, в ході якої був спалений прапор НАТО. Велика частина проросійської партії «Zmiana» - прихильники вкрай правої ідеології, близької до неофашизму. Також вони підтримують контакти з іншим маргінальним проросійським політиком Польщі Янушем Корвін-Мікке.

Окремою фігурою серед членів правління «Zmiany» можна виділити заступника голови Набіля аль-Малазі, уродженця Сирії, підприємця, який живе у Польщі з 1974 року. Дані свідчать, що Малазі, використовує своє походження став зв’язуючою ланкою між ультраправими організаціями в Польщі та представниками Б. Асаду та «Хізбаллою». У 2013 році він був одним з організаторів конференції в Сирії, на яку вирушили, М. Піскорський, Б. Бекер, делегати «Хізбалли», а також лідер Британської національної партії Нік Гріффін і лідер партії «Forza Nuova» Роберто Фіоре,  колишній терорист, що несе відповідальність за теракт на вокзалі у Болоні в 1980р.

Парадоксально, але в «Zmianie» уживаються представники як правоекстремістських, так і лівоекстремістських поглядів. Їх об’єднує неприязнь до України, США і НАТО, ставлення до євреїв і до політики Кремля в Україні.

Слава Богу, останнім часом заворушилися і польські спецслужби. За даними польських ЗМІ, у червні ABW (аналог нашої СБУ) провела в Кракові обшуки на квартирах функціонерів «Зміни», після затримання у травні її лідера М.Піскорського. Вилучені ноутбук, носії даних, мобільні телефони. Як кажуть триває слідство…Побачимо, чи захистить Польща свої інтереси на власній території?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Польша,Украина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.