«Іржаві» ворота шлюзу від міністра Абрамовського за 25 мільйонів гривень

25 серпня 2020, 15:20
Власник сторінки
Громадська організація
0
277
«Іржаві» ворота шлюзу від міністра Абрамовського за 25 мільйонів гривень
Так виглядає ново встановлений шлюз за 25 мільйонів гривень

Скандалом закінчився ремонт канівського шлюзу на Дніпрі. За роботу підрядник взявся ще 3 роки тому і мав здати її до квітня 2018-го. Та без інтриг не обійшлося.

Ворота Канівського шлюзу на початку червня все ж таки встановили. Проте судячи з фото, корозія вже встигла зіпсувати їх вигляд. Ціна такої «розкоші» обійшлася державі в 25 мільйонів гривень.

У 2017 році «Київгідромонтаж» виграв тендер державного підприємства «Укрводшлях» на ремонт Канівського судноплавного шлюзу вартістю 25 млн гривень – компанія мала замінити ворота цієї гідротехнічної споруди на Дніпрі, через яку проходять судна. Гроші фірма отримала, але зрештою роботи не виконала, аргументуючи це тим, що «Укрводшлях» не надав дозволу на виконання будівельних робіт.

Наприкінці травня міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що Канівський шлюз відкривають з 2 червня, і це на 10 днів раніше від запланованої дати. Утім початок навігаційного сезону на Канівському судноплавному шлюзі цьогоріч було зірвано. Тим часом інші п’ять шлюзів на Дніпрі запрацювали вчасно – з березня.

За майже 25 млн грн фірма мала виготовити і замінити ворота. Та «Київгідромонтаж» вирішив схитрувати і зробити тільки найдорожчу частину роботи — виготовлення самих воріт, за які встиг вирвати 19 млн бюджетних грн. Їх «Київгідромонтаж» виготовляв не сам, а замовив через споріднену фірму «Ріола модуль ЛТД», що є офіційним субпідрядником, а та, своєю чергою, замовила ворота у ПАТ «Укргідромех».

За інформацію з наших джерел, «Київгідромонтаж» придбав ці ворота за 11 млн, тобто решту 8 млн вивели через ці ж численні фірми-«прокладки».

Та щойно ворота доставили, «Київгідромонтаж» відмовився їх монтувати, мовляв, «Укрводшлях» не надав дозвіл від ДАБІ на виконання будівельних робіт.

Компанія ПАТ «Київгідромонтаж», мажоритарним акціонером якої є дружина новопризначеного міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, фігурує у справі Національного антикорупційного бюро щодо зловживання владою або службовим становищем. Сам Абрамовський раніше був членом наглядової ради цього підприємства. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях».

Нагадаємо, раніше в Міністерство захисту довкілля та природніх ресурсів міністр Роман Абрамовський призначив на посади людей «братів Горових» та екс-міністра Ставицького.

Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький, раніше працював в Держгеокадастрі, де курували всі схеми "брати Горові".

Державним секретарем Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Євдокія Ярова. За часів Ставицького без її відома не розподілені жодна гривня з Державного екологічного фонду, а в 2012 і 2013 роках були безслідно освоєні майже 2 млрд грн з держбюджету за програмою розвитку мінерально-ресурсної бази. Останню ініціативу часто називали «дітищем Ставицького», яке доводило розтрату державних фінансових коштів під прикриттям потреб геології.

Громадська організація «Антикорупційний блокпост» зверталась до НАБУ, де їй підтвердили про розслідування даної кримінальної справи. Будемо продовжувати слідкувати за ситуацією.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція в Україні,кримінальна справа,Эдуард Ставицкий,НАБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.