Як Джо Байдену вдалося навести різкість українському колезі

03 лютого 2021, 14:20
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
142
Як Джо Байдену вдалося навести різкість українському колезі

Тепер Зеленському та його оточенню треба буде дуже постаратися. Щоб своє грою пішаками на великій шахівниці Джо Байдена проти чорних Володимира Путіна не розчарувати партнерів по грі у Вашингтоні.

Ті, хто озвучує мантри «Блокування телеканалів Медведчука – наступ на свободу слова» (свідомо чи не свідомо) застосовують ефективний прийом росіян у їхній багатоскладній гібридній агресії: використовувати на повну демократичні процедури, інститути та механізми задля досягнення цілей у своїх гібридних операціях.

Росіяни цим прийомом користуються давно і вельми успішно. Достатньо згадати їхні успішні операції в ПАРЄ та інших європейських інституціях після початку війни проти України.

Телеканалами із сфери впливу Медведчука «112 Україна», Newsone, ЗІК та їхніми адвокатами в Україні (самим Медведчуком, Рабіновичем тощо) використовуються та же схема. Бо вони вмить виявилися позбавленими дуже міцної зброї. Яка обслуговувала РФ в її інформаційній війні проти України. І, звичайно, будуть боротися за її повернення на поле бою. Щоби знову обслуговувати операції Кремля проти України.

Саме в цих категоріях потрібно розглядати те, що відбулось.

Більш того, блокування трьох телеканалів - це лише одна із складових дуже важливого процесу ПРОЯСНЕННЯ ПОЗИЦІЇ керівництва України по головним, екзистенціальним, питанням.

По-перше, самого виживання української держави в умовах російської агресії.

По-друге, дієвого посилення підтримки свого головного стратегічного партнера, завдяки якому країні й вдалося встояти в 2014-му проти Росії й досі триматися – США.

Так, не стільки за своїм власним бажанням, скільки під тиском нової адміністрації у Вашингтоні Зеленський змушений діяти.

Діяти не звично для себе. Динамічно. Рішуче. Комплексно. Бо Джо Байден знає київських політиків як облуплених, «от і до» розуміє, що вони собою уявляють та на що здібні. І вміє знаходити необхідні інструменти для прискорення необхідних Вашингтону дій та процесів на берегах Дніпра.

Тому в останній тиждень замість продовження своїх довгих та непродуктивних РОЗМОВ Зеленський та його команда почали ДІЯТИ. І ці дії офіційного Києва дозволили у короткий термін синхронізувати позиції українського керівництва із очікуваннями від Києва нової американської адміністрації.

В результаті лише за тиждень вдалося:

А) «Відшити» китайських мисливців за стратегічними технологіями від «Мотор-Січі»;

Б) Показово наказати фігуранта санкційного списку США за втручання в американські вибори Дубінського – його виключили з фракції, на черзі – позбавлення головування у Київській обласній організації «Слуги народу» і, можливо також, й партійного квитка «Слуги народу»;

В) Прикрити українські транслятори кремлівських нарративів в інформаційній війні РФ проти України - «112 Україна», Newsone, ЗІК.

Далі – буде. Бо якби темп і зміст в цій роботів по синхронізації дій українського керівництва із запитами Вашингтона залежали від Зеленського і Ко, то із такою бурхливою активністю їх би надовго не вистачило.

Але ж залізною рукою провід тут веде команда Байдена. Яка від перших днів своєї роботи взяла курс на жорстке покарання Росії та особисто Путіна за їхні «гібридні витівки». І Зеленському та його оточенню треба буде дуже постаратися, щоб своє грою в окремих епізодах цієї великомасштабної постановки не розчарувати її заокеанських продюсерів.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.