Терехов втратив підтримку ОПЗЖ і тому лишився без шансів стати мером

23 червня 2021, 21:00
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
45

Терехов втратив підтримку ОПЗЖ і тому практично втратив шанси стати мером

Мій вічний опопнент на ефірах Лесик висловився якось про те, що Терехов уявив себе Кернесом, але він - китайська підробка, яка не дбає про харків'ян, а тільки надуває щоки. Всім відомо, що я зовсім не прибічник ОПЗЖ, але це влучне висловлювання. Особливо у ситуації, коли ОПЗЖ "показала зуби" Терехову та публічно встала на сторону малого бізнесу.

Цікаво, що при цьому, втратившм підтримку ОПЗЖ, Терехов практично втратив шанси стати мером.

Отже, як усе було. На своїй сторінці в Фейсбуці глава харківської ОПЗЖ Андрій Лесик розповів про те, як 15 червня на засіданні Координаційної ради з питань розвитку підприємництва вирішувалося питання зниження ставки орендної плати на земельні ділянки, але Терехов позбавив його можливості виступити, задати йому питання і навіть нацькував на депутата свою охорону.

Тобто, Терехов, легітимність знаходження на посаді якого по сьогоднішній день залишається під великим сумнівом, не дав виступити голові фракції ОПЗЖ - хоч там що, але другій за чисельністю в міськраді, і ініціатору створення робочої групи, покликаної забезпечити прийнятні умови для малого бізнесу в Харкові. 

Терехов заявив, що без підтримки Лесика у нього набереться достатня кількість голосів для прийняття потрібного йому, але не харків'янам, рішення.

Однак не так сталося як гадалося. Голосів йому не вистачило і тому о 18:00, вчора 22.06.21, Терехов в терміновому порядку скасував заплановану на сьогодні позачергову сесію міської ради.

Тільки уявіть, після прийняття рішення, яке лобіював Терехов, ставка земельного податку може стати в 100 разів вище, ніж в Києві!

Це при тому, що чиновники на місцях не обмежуються офіційними платами за землю, а схеми і відкати працюють по налагодженій системі з повного схвалення вищого керівництва міста. ОПЗЖ в цьому сюжеті просто переграла Терехова.

Добре, що Терехову залишилося вже не багато - шансів на обрання мером все менше. Погано, що місто науки і  технологій постійно змушене догоджати люмпенським бажанням тих, хто не знаходить себе за нових обставин.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.