Контрнаступ ЗСУ на півдні почнеться у період з 5 до 15 серпня

21 липня 2022, 13:40
Власник сторінки
эксперт, политолог
1
208
Контрнаступ ЗСУ на півдні почнеться у період з 5 до 15 серпня

Момент, в якому зараз перебуває війна Росії проти нашої країни, є переламним.

Найближчий місяць визначить, чи вдалося Україні скористатися вікном можливостей закінчення війни восени . Для того, щоб на це питання можна було відповісти ствердно, станом максимум на кінець осені росіян потрібно вибити з усіх українських територій, які вони загарбали після 23 лютого.

А у найближчий перспективі – зірвати спробу Путіна оформити включення загарбаних українських територій до складу РФ .

Це завдання розбивається на дві складових. Перша – зупинити повзучий наступ росіян на Донбасі, не дати їм можливості повторити тактику «вогняного валу», яку останні в цілому успішно використали на Луганщині.

Після досягнення цього будуть створені умови для другої складової – проведення успішного контрнаступу нашої армії. Зі звільненням територій, які росіяни захопили після 23 лютого.

Щодо зупинки повзучого наступу росіян на Донбасі завдання вже вдалося частково виконати. Внаслідок надзвичайного виснаження в боях на Луганщині й вдалого знищення Himars`ами бойових складів та командних пунктів ворога російські війська перед наступом в Донецькій області були змешені взяти оперативну паузу. Після виходу із якої замість колишнього валу вогню обмежуються незначними атаками та захопленням другорядних населених пунктів.

Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що нинішній російський наступ може призвести до обмежених нових територіальних здобутків на Донбасі на північний схід від шосе E40. А його кульмінація може закінчитися навіть до спроб захоплення Слов’янська чи Бахмута. Оскільки російські війська зіштовхнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників, чим ближче вони просунуться до E40 навколо Слов’янська і Бахмута.

В цьому випадку найближчі пару тижнів мають остаточно закріпити нову реальність: російська військова активність у Донецькій області звелась до локальних невеликих за масштабом атак з дуже повільним просуванням вперед. (Отже, росіяни не встигнуть вийти на адміністративні кордони Донецької області до дати 11 вересня. Із тим, щоб встигнути в цей день проголосити про «звільнення всього Донбасу» і влаштувати спектакль із включенням «звільненого» Донбасу до складу РФ).

Після стабілізації ситуації на Донбасі ЗСУ зможуть переходити до наступного етапу – провести вдалий контрнаступ на півдні й вибити росіян звідти.

Орієнтовні дати початку контрнаступу ЗСУ на півдні – з 5 до 15 серпня. По-перше, до того часу російський наступ в Донецькій області має захлинутися. А, по-друге, треба встигнути звільнити ці території до 11 вересня і спроби РФ анексувати їх.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.